Tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Troms er en del av prosjektet E6 Indre Nordnes-Skardalen. Foto: Marius Skjerve Staulen / Statens vegvesen

Siste salve i Nordnesfjellet går onsdag kveld

Onsdag 7. desember går siste salve i det som skal bli en 5,8 kilometer lang tunnel fra Monsastubergan til Manndalen.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

Gjennomslagssalven er planlagt detonert i 19-tiden onsdag kveld.

– Dette er selvfølgelig en stor milepæl for prosjektet, men vi er langt fra ferdige i tunnelen. Den skal nå innredes, med vei, vann- og frostsikring og etter hvert elektroinstallasjoner, sier byggeleder Bjørn Roar Mannsverk i Statens vegvesen.

Tunnelen har blitt drevet fra begge sider av fjellet, og det er arbeidsfellesskapet Marti Contractors/Iav som er entreprenør.

Prosjektet E6 Indre Nordnes-Skardalen omfatter foruten tunnelen byggingen av omtrent 800 meter vei på begge sider, med påkobling til eksisterende E6. I tillegg skal det bygges ei 101 meter lang bru i Manndalen, skriver Vegvesenet.

Når nye E6 er ferdig, vil trafikantene kunne ferdes trygt forbi det som er et rasutsatt område. Tunnelen vil også korte ned E6 med om lag åtte kilometer.

Prosjektet er kostnadsberegnet til omtrent 1,2 milliarder kroner, og finansieres i sin helhet med statlige midler. Det nye veianlegget åpner trolig for trafikk i løpet av 2018, heter det i pressemeldingen på vegvesen.no.