Bygger en av verdens største H&M-butikker i Oslo

AVA EiendomsPartner AS har signert en langsiktig leieavtale med den verdensledende kleskjeden H&M i Karl Johans gate 14.

Den nye flaggskipsbutikken vil inneholde handel over fem plan og blir en av verdens største, plassert i en av de aller flotteste eiendommene i Oslo`s hovedgate.

- Vi er svært stolte over å kunngjøre denne leieavtalen med H&M. Karl Johans gate 14 er estetisk en av de flotteste eiendommene i gaten, og nå vil kontorvirksomhet vike plass for handel over 5 plan. H&M er en av verdens ledende tekstilaktører, og det vil være av stor betydning for hele handelen i Oslo sentrum at en av verdens største H&M-butikker nå åpner i Karl Johans gate 14, skriver eiendomssjef Joachim Flaten i AVA EiendomsPartner i en pressemelding.

Den gamle Wattgården fra 1858 ligger i krysset mellom Karl Johans gate og Kirkegata. Eiendommen har et totalt brutto areal på 9.588 kvadratmeter, og består i dag av seks etasjer over bakken, samt underetasje og garasjeanlegg. Eiendommen har en meget spennende historie, i mange år var det på hjørnet en lampebutikk drevet av Elektrisitets-Aktieselskapet Watt. Eiendommen var i mange år byens hovedpostkontor, og har tidligere huset både landets første universitet og storting. Eiendommen har av flere aktører blitt karakterisert som en av Karl Johans gates flotteste bygg.

Da eiendommen ble kjøpt av AVA i februar 2015 var dette et ledd i en strategisk satsing for å utvikle unike handelsopplevelser i Oslo sentrum. Vårt mål var allerede fra starten å få inn en internasjonal leietaker som var stor nok til å kunne romme hele bygget alene. H&M er en verdens ledende tekstilaktør og vil nå utvikle en unik og hypermoderne flaggskipsbutikk over 5 plan midt i Oslo sentrum.

- Handelsmulighetene i bygget er spesielt gode. Eiendommen har en særdeles god beliggenhet, en historisk og vakker fasade, inngang fra flere sider, svært god takhøyde og spesielt gode eksponeringsmuligheter. AVA har sett et stort utviklingspotensial i Karl Johans gate 14, spesielt til å utvikle handelsareal over flere plan. Således settes eiendommens tilbake til sitt tidligere formål, hvor det var handelsvirksomhet i gården med utadrettet virksomhet. Bygget vil få en flott, gjennomgående lysgård som vil gi fantastiske lysforhold, sier Flaten.

H&M vil leie hele eiendommen, og planlegger å etablere seg i dette særegne bygget med både ny flaggskipsbutikk, showroom og egne kontorer.