Vinnere av EY Entrepreneur Of The Year, Jørgen Evensen (t.v.) og Peter Sandrup. I bakgrunnen: Prisutdeler Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Bård Gudim

Betonmast-lederne vant vekstskaperkåring

Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast ble tirsdag kveld kåret til EY Entrepreneur Of The Year 2016. 

Det var Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, fjorårsvinner Brynjar Forbergskog i Torghatten og nordisk EY-sjef Erik Mamelund som overrakte prisen til Evensen og Sandrup under en festforestilling på Radisson Blu Plaza i Oslo tirsdag. Som vinner av den norske kåringen går de nå videre som Norges representanter i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i 60 land møtes i Monaco neste sommer.

Med over fire milliarder i omsetning har de utviklet seg til en betydelig aktør i byggenæringen og fikk sin hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram.

Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Evensen og Sandrup vant prisen også i kategori industri, før de ble utropt som vinnere av hovedprisen.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse en oppmerksomhet de fortjener, sier Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.

Den uavhengige juryen begrunnet hvorfor Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast AS ble vinnerne av EY Entrepreneur Of The Year 2016:
"Vekstskaperne står i spissen for en virksomhet med lang historie preget av skaperglede. De har hatt evne til å forstå markedet og til å utvikle virksomhetens strategi med god vekst og lønnsomhet som resultat. Samhold og lagånd er en viktig årsak til konsernets suksess, og de har til tross for stadig økende internasjonal konkurranse forsterket sin markedsposisjon på en imponerende måte."

Årets jury som plukket ut vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year var Åse Aulie Michelet (leder), Hilde Midthjell, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik. Arrangementet ble ledet av Arne Hjeltnes.

Fakta om Betonmast – Jørgen Evensen og Peter Sandrup
Betonmast er et av Norges største privateide entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern. Selskapet ble etablert i 2006 av Jørgen Evensen og Peter Sandrup, og har på kort tid etablert seg over store deler av Sør-Norge og i Gøteborg. Konsernet består av 13 lokale entreprenørselskaper og et eiendomsselskap. Omsetningen i 2015 var på 4,1 milliarder NOK. Resultat før skatt ble 170,3 millioner NOK. Selskapet har over 850 medarbeidere.

EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mer enn 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram. Kåringen er nå inne i sitt 14. år i Norge og 29. år internasjonalt.