Foto: Byggenæringens forlag

Lager videolærebok for anleggsfag

Byggenæringens forlag utformer nå en digital lærebok med 13 instruksjonsvideoer for en rekke anleggsfag.

30. november starter Byggenæringens forlag opptak på Solør videregående skole avdeling Våler. Landslinjen for anleggsteknikk stiller lærere, maskiner og sitt prøvefelt til disposisjon. Opptakene skal inn i en ny digital lærebok for alle elever som ønsker å ta fagbrev som anleggsmaskinfører, asfaltarbeider, banemontør, fjell- og bergverksarbeider eller vei- og anleggsarbeider.

Det skal produseres 13 korte videoer som blant annet skal vise bygging av såle, drenering av bygg, utstikking av vei, samt flere andre oppgaver, skriver Byggenæringens forlag i en pressemelding.

Sammen med Brettboka og KnowHow Media utvikler forlaget en såkalt beriket digital bok med videoer og interaktive oppgaver integrert i læreboka. Prosjektet har mottatt støtte fra Utdanningsdirektoratet, og skal ferdigstilles våren 2017.

Forlagssjef Tom Ekeli i Byggenæringens Forlag mener det er mange fordeler med en digital bok.

– Foruten instruktive videoer og interaktive oppgaver kan elevene notere og laste opp egne bilder i selve læreboka. Teksten kan både leses og lyttes til. Vi håper og tror at boka vil engasjere og motivere elevene til å lære fagene enda bedre. Dette siste skal forskere fra Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus undersøke i 2017 og 2018, forteller han i pressemeldingen.