Konsernsjef Kjell-Ivar Myrvang (t.v.) og produktsjef for modulsegmentet, Anders Nyløkken, i Uniteam har stor stor på utviklingen for stålmodulene.Et eksempel på en bygningsmodul i stål.Slik kan et laboratorium i en modul se ut.

Uniteam forventer økt interesse rundt bygningsmoduler i stål

I løpet av det siste året har Uniteam lagt ned store ressurser i å få Teknisk Godkjenning på sine bygningsmoduler i stål. Nå er denne på plass og de vil jobbe for at stålmodulene skal ta en større del av markedet. 

– Dette er en game-changer for oss. Hardt og kostnadskrevende arbeid har gitt oss Teknisk Godkjenning gjennom SINTEF på våre bygningsmoduler av stål, som de første i landet, sier konsernsjef Kjell-Ivar Myrvang i Uniteam.

Han forteller at arbeidet har vært meget omfattende.

– Det har vært en detaljert gjennomgang av produksjonsprosess, konstruksjon, designkriterier, virkemåte og dokumentasjon. SINTEF undersøker også om produktet oppfyller de særnasjonale kravene som gjelder i Norge gjennom Tek10. I tillegg foretar SINTEF en miljødeklarasjon av åtte komponenter brukt i konstruksjonen, noe som blant annet innebærer separate emisjonstester som skal sikre optimale løsninger for miljøet, legger Myrvang til.

Tre prosesser
Uniteam har i en årrekke vært i markedet med sine stålmoduler, i tillegg til at de har markedsført bygningsmoduler i tre. Nå trapper de opp satsingen på de stålbaserte modulene.

– I tillegg til arbeidet med den tekniske godkjenningen har vi kjørt to øvrige løp. Vi har bygd opp et nytt team til å lede modulavdelingen, og her har vi hentet inn Anders Nyløkken som produktsjef for modulsegmentet. Vi er meget godt fornøyde med å ha fått Anders med på laget. Han har lang og god erfaring innen moduler, og har mye å tilføre oss, sier Myrvang. I tillegg har de bygd opp et nytt distribusjonsnett.

– Det betyr at vi nå i praksis er landsdekkende, legger Myrvang til.

Flere offentlige oppdrag
Den nye modulsatsingen har fått en god start. På nyåret skal 300 brukte og nye moduler ut i markedet.

– Vi har nå rundt 20pågående modulprosjekter, og det er mye på gang, sier Nyløkken. Disse prosjektene styres av en avdeling med ni personer på Skedsmo, i tillegg til avdelingskontorene rundt om i landet.

Med SINTEF-godkjenningen på plass håper Nyløkken og Myrvang på enda flere offentlige oppdrag.

– Innen offentlige leveranser stilles det krav om teknisk godkjenning. Med denne på plass vil vi jobbe for å ta en enda større del av dette markedet, påpeker Nyløkken.

– Vi skal fortsette å bygge modulbaserte barnehager, anleggsrigger, fengsler, sykehus, hoteller og så videre. Vi tilbyr komplette løsninger, legger Myrvang til. Dette kan være faste installasjoner, som står i mange år, eller semipermanente løsninger.

– Fordelen med stålbaserte moduler er at de er mobile og tåler å bli flyttet på. I mer faste installasjoner vil vi ofte benytte tremoduler, og stål om det er mer midlertidige løsninger. I Europa ser vi nesten utelukkende at stål benyttes. Bruk av tremoduler er en nordisk særegenhet, sier Nyløkken.

Nyløkken forteller at modulmarkedet har vært økende den senere tiden, og han forventer at denne trenden vil fortsette.

Uniteam Gruppen har virksomhet i fem land og omsatte i 2015 for i underkant av 400 millioner kroner.