Knut Storberget. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ap-aksjon i spørretimen

18 representanter fra Arbeiderpartiet varsler en koordinert aksjon i Stortingets spørretime onsdag i protest mot privatisering av statlige selskaper og salg av naturressurser.

De 18 representantene skal stille ett spørsmål hver, til en rekke statsråder, skriver Nationen.

– Dette gjør vi fordi vi mener det skjer så mye på så mange felter, som hver for seg kan virke veldig uskyldig, men som i sum er veldig alvorlig. Det at vi ikke bare selger ut og privatiserer verdier, men at vi driver en politikk hvor vi risikerer at vi selger ut våre fornybare naturressurser, det er jeg veldig bekymret for, sier Knut Storberget, som er en av spørsmålsstillerne og initiativtakerne til aksjonen.

Han vil ha svar på hvorfor regjeringen, etter Arbeiderpartiets syn, ønsker å selge Norge.

– Hvorfor skal vi som eiere selge ut ting som går veldig bra? Hvorfor skal vi selge skogen, som er fremtidens næring? Hvorfor selge Flytoget, som er god butikk? Vi trenger flere økonomiske bein å stå på, sier han.

– Grunn nummer to er at det er utrolig dårlig fordelingspolitikk. Det tredje er at mye av denne politikken er irreversibel. Vi kan ikke snu det. Har vi solgt Statskog, så har vi solgt Statskog. Vi kan ikke si at vi kan kjøpe skogen tilbake i 2017, sier han.