Politiet og redningsmannskaper søker med hund i rasområdet i Sørum. Tre personer er savnet og antas omkommet etter et jordras i Sørum i Akershus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Søk etter tre omkomne fortsetter

Søket etter de tre litauerne som ble tatt av det store leirraset på Sørum torsdag har så langt ikke gitt resultater. Søndag blir det holdt en minnemarkering for de tre savnede.

Mens letemannskapene søndag søker etter de tre litauerne vil det bli holdt en minnemarkering ved Knatten i Sørum klokken 15. Ordfører Marianne Grimstad Hansen vil delta på markeringen, som er et privat initiativ.

Søket etter de tre startet opp igjen søndag morgen og vil holde på så lenge det er dagslys. Så langt er det ikke gjort noen nye funn, opplyser politiet på Romerike.

Leteforholdene er fortsatt vanskelige og det benyttes blant annet gravemaskiner i arbeidet. Mannskaper fra politiet går igjennom massene som gravemaskinene tar ut.

– Vi er i gang med å søke oss videre, men akkurat nå har vi stoppet opp litt for å se nærmere på massene vi har tatt ut, sa stabsvakt i Øst politidistrikt, Svenn Kjetil Ryen, til Romerikes Blad ved 10-tiden søndag.

Dette gjøres blant annet for at geologene skal kunne gjøre videre sikkerhetsvurderinger for resten av området.

– Etter at geologene har fått gjort en vurdering av massen vi har tatt ut, vil vi fortsette å søke der vi søkte lørdag, og gjennom det planlagte området, opplyser Ryen.

I alt seks arbeidere fra Litauen jobbet med skogsarbeid da raset gikk. Tre av dem klarte å rømme unna leirmassene, mens tre menn på 43, 27 og 47 år ble tatt av det massive skredet.