Konserndirektør i Kruse Smith Jan Hestås. Foto: Sindre Sverdrup StrandAdministrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker.Jan Hestås (fra venstre), Knut Strand Jacobsen, Halvard Gavelstad og Ann Christin Schram.Kjersti Folvik, daglig leder i Norwegian Green Building Council.Konferansier Aksel Kolstad.

Kruse Smith og Byggmakker med utfordringer til leverandørene

Både Kruse Smith og Byggmakker hadde ønsker om hvordan NOBB kan brukes fremover.

– Uten informasjon om varene er vi ingenting verd. NOBB er blodet i systemet vårt, slo administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker fast under NOBB-konferansens første dag i Oslo.

Produktinformasjonsaktøren Norsk Byggtjenestes to dager lange konferanse om produktdatabasen NOBB arrangeres i Oslo torsdag og fredag denne uken. Blant talerne under torsdagens arrangement var Byggmakker-direktøren en av de som var først ut med å dele sine betraktninger.

Jacobsen slo et kraftig slag for god informasjon og brukerfokus i NOBB.

– Vi henter data fra NOBB til alle mulige bruksområder. Varedataene som produsentene sitter med, er ofte gode, men de må også gjøres tilgjengelige. Det hjelper ikke at produktet er aldri så bra hvis vi ikke kan finne informasjon om det, da han.

Også konsernsjef Jan Hestås i Kruse Smith hadde sine ønsker for NOBB.

Kruse Smith har blant annet markert seg kraftig med sitt fokus på VDC (Virtual design and construction). Her spiller BIM en helt sentral rolle, og digital informasjon samles og brukes på innovative måter.

– Vi mener at BIM er noe av drivkraften i hva som skjer fremover i byggebransjen. En BIM-modell med direktekontakt med varedatabasen, det tror jeg er fremtiden, sa han.

Hestås håper å kunne få inn materialvalg med pris og tilgjengelighet inn i BIM-modellen, slik at man både kan se på alternative materialvalg og følge kostnadsbildet i et prosjekt parallelt med fremdriften i prosjektet.

Som også Knut Strand Jacobsen påpekte i sitt innlegg:

– Fremtiden er nå.