Foto: NCCFoto: NCCFoto: NCCFoto: NCC

Gjennomslag i Bjørnegårdtunnelen i Sandvika

Nordgående tunnelløp til byggegrop Mølla ble mandag sprengt åpen. Arbeidet med tunnelen har pågått siden starten av 2015, så det var flere som i dag ble motivert av lyset i tunnelen.

Det var dermed en stor dag for prosjektet i Sandvika da gjennomslagssalven fra løp A i nordgående tunnel skulle fyres av. Dette er en stor milepel for de involverte i prosjektet. Byggherre Statens vegvesen hadde invitert flere involverte parter til salven som gikk av kl 11.30, mandag.

Æresalven

Det var Søren Bekkhus fra NCC som fikk det ærefulle oppdraget av å fyre gjennomslagssalven. Bekkhus har vært ansatt i NCC i 25 år, og har hele 50 års erfaring fra anleggsbransjen.

– Det skal godt gjøres å være mer kvalifisert enn dette, sa anleggsleder for tunnel i NCC, Torgeir Bergesen.

– Søren har vært, og er fortsatt, en inspirasjon for alle på prosjektet, og det gir en ekstra trygghet i å ha han med i dette krevende prosjektet, sier han.

Salven som gikk av i dag var en tremeterssalve på til sammen 267,2 kilo. Det er sprengt ut mer enn 3.000 meter tunnel på prosjektet, og det gjenstår nå gjenstår det rundt 100 meter igjen av løp B før man fyrer av gjennomslagssalven der også.

Stor markering

Det var 75 personer nede i tunnelen under gjennomslagssalven. Statens vegvesen hadde invitert flere, blant annet varaordfører Ole Kristian Udnes fra Bærum kommune, rådmann Erik Kjeldstadli og kommunaldirektør Arthur Wøhni. Etter selve salven var det kaffe- og kakefest. Prosjektleder fra Statens vegvesen May Bente Hiim Sindre takket for et godt samarbeid med NCC og ga en situasjonsrapport på hvordan man lå an i tunnelen og hva som var blitt gjort. Varaordfører Ole Kristian Udnes ønsket å gratulere med milepelen, og poengterte samtidig viktigheten av denne tunnelen og framtidige samferdselsprosjekter i forbindelse med E18.