Det brant i flere bygninger i Kristiansand sentrum natt til søndag. Beboere blir evakuert. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixFoto: Tor Erik Schrøder NTB scanpixFoto: Tor Erik Schrøder NTB scanpixFoto: Tor Erik Schrøder NTB scanpixFoto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Tre bygninger brannskadd i Kristiansand

En bygning brant helt ned og to andre fikk store brannskader i den voldsomme brannen i Kristiansand sentrum natt til søndag.

 Fakta om brannen i Kristiansand

* Brannen startet omtrent da klokkene ble stilt en time tilbake fra 3 til 2 i forbindelse med overgangen til vintertid natt til søndag.

* Det brant i kvartalet som er avgrenset av gatene: Vestre Strandgate, Henrik Wergelands gate, Markens gate, Kristian IVs gate.

* Henrik Wergelands gate 5 er helt nedbrent, mens nummer 7 og nummer 9 har fått store skader. Det var store åpne flammer ut mot denne gaten.

* Kvartalet består av blandet bebyggelse, inkludert enkelte gamle trehus, og ligger i Kvadraturen. Det er hovedsakelig snakk om næringsbygg.

* Thon Hotel Kristiansand, som ligger i kvartalet, og Comfort Hotel Kristiansand i nabokvartalet ble evakuert sammen med flere andre bygninger. Hotellgjestene kunne gå tilbake utpå morgenkvisten.

* Det skal ha brent i flere butikker. Det ligger blant annet en klesbutikk og en sykkelforretning på de adressene som ble brannskadd.

* En politimann ble sendt til legevakten for kontroll med lettere skader. Ellers er det ikke meldt om savnede eller skadde personer. (©NTB)

– Henrik Wergelands gate 5 er helt nedbrent. Henrik Wergelands gate 7 og 9 har fått store brannskader. Meldinger fra brannvesenet er at de har kontroll i den forstand at den ikke vil spre seg ytterligere, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt i en pressemelding ved 6-tiden søndag morgen.

Gjestene ved Thon Hotel og Comfort Hotell ble evakuert og midlertidig plassert på Ernst Hotell.

– Gjestene på begge hotellene har nå fått beskjed om at de kan komme tilbake til sitt hotell. Det er først og fremst røykutviklingen på brannstedet som gjør at gjestene har blitt evakuert, forteller Formo.

Søkte på takene

En politimann ble kjørt til legevakten for kontroll med det politiet beskriver som lettere skader. Ellers er det ikke meldt om skadde eller savnede personer etter brannen.

Formo opplyser til NTB at et Sea King redningshelikopter ble kalt inn for å søke på takene i brannområdet og sjekke om noen hadde søkt tilflukt der.

Kalte inn ekstra mannskaper

Brannvesenet i Kristiansand sendte alle tilgjengelige mannskaper og fikk forsterkninger fra Vennesla og fra Søgne og Songdalen for å håndtere den kraftige brannen. Et stort område rundt brannstedet ble sperret av.

Kriminalteknikere har allerede vært på brannstedet og fortsetter sitt arbeid utover søndagen. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvordan brannen startet, men Formo sier de gjerne vil komme i kontakt med folk som oppholdt seg i området da brannen brøt ut.

Politiet fikk melding om brannen ved totiden natt til søndag, like etter at klokkene ble stilt en time tilbake.