Illustrasjon: 70°N arkitekturIllustrasjon: 70°N arkitektur

Bygger ut rundt Alfheim

220 leiligheter og næringslokaler på til sammen 30.000 kvadratmeter er planen for området rundt Alfheim stadion i Tromsø

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider denne uken.

Utviklingsselskapet Alfheim Stadion II, med Tromsø kommune, Tromsø Idrettslag og Troms Kraft som eiere, la frem utbyggingsplanene torsdag.

– Vi ønsker å utvikle en bydel som vi skal være stolte av. Området rundt Alfheim er en bydel som per i dag er lite utviklet, sier styreleder i Alfheim stadion II, Jarle Heitmann.

Sammen med styreleder i TIL Holding, Per Aronsen, TIL-direktør Stig-Arne Engen og arkitekt Gisle Løkken i 70 N arkitektur håper Heitmann at byggestart kan skje i løpet av første halvdel av 2018, skriver Nordlys.

– Ideen er å bygge boliger som ikke er lik de klassiske blokkene. Vi kommer til å presentere planen for beboerne på et folkemøte, sier Gisle Løkken.

Han opplyser at det er snakk om å bygge totalt 30.000 kvadratmeter, fordelt på 220 leiligheter og næringslokaler, like ved Alfheim stadion.

Planen omfatter bygging av to blokker på grusbanen ved stadion og en blokk bak banens sørlige mål, slik at stadion bygges inn.