Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup strand

Oppstarten på E6 Helgeland sør blir betydelig forsinket

Tirsdag ble det kjent at Hæhre Entreprenør valgte å anke den mye omtalte anbudssaken rundt prosjektet E6 Helgeland sør til lagmannsretten. Dette vil føre til en kraftig forsinket oppstart av prosjektet.

<p>Torbjørn Naimak</p>

– At Hæhre Entreprenør valgte å anke saken videre til lagmannsretten er en del av rettssystemet vi har, og noe vi må forholde oss til, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak til Byggeindustrien. Han sier de var forberedt på at en anke kunne komme.

Dette betyr at Skanska Norge, som ligger an til å få jobben, ikke kan forvente en rask kontraktsignering.

– Vi vet foreløpig ikke når saken kommer til domstolen, men vi håper på en rask avklaring rundt dette. Når dette blir avklart må vi ta en vurdering om vi skal signere med entreprenør som er innstilt til å utføre jobben, eller om vi må vente til rettsaken er gjennomført. Blir rettsaken satt opp langt frem i tid er signering før rettsaken noe vi vil vurdere, men foreløpig avventer vi, legger Naimak til.

Etter opprinnelig plan skulle entreprenøren vært i gang med jobben på Helgeland sør nå. Oppstart på prosjektet blir dermed betydelig forsinket.

– Det betyr likevel ikke nødvendigvis at ferdigstillelsen av prosjektet blir forsinket, mener Naimak.

Det var i slutten av september Statens vegvesen og Samferdselsdepartementet fikk medhold i Oslo byfogdembete om at avvisningen av Hæhre Entreprenør i den såkalte konvolutt-saken var riktig.

Hæhre Entreprenør ønsker nå å forfølge saken videre i rettssystemet.

- Hæhre Entreprenør har valgt å anke avgjørelsen fra Byfogden i Oslo til lagmannsretten, da vi er uenig i Byfogdens konklusjon, sier styreleder Albert Kr. Hæhre i Hæhre Entreprenør.