<p>Dan Arve Juvik (t.v.) og Trond Solbø.</p>Styreleder Eivind Heimdal i Norsk Betongforening sammen med Trond Solbø.Dan Arve Juvik mottar innsatsprisen fra Eivind Heimdal, styreleder i Norsk Betongforening.

Innsatsprisen til Juvik og Solbø

Norsk betongforenings Innsatspris for 2016 tildeles Dan Arve Juvik (Mapei) og Trond Solbø (Sika).

Utmerkelsene ble delt ut på Norsk Betongdag torsdag morgen i Stavanger.

Juvik
Dan Arve Juvik er utdannet sivilingeniør i Narvik i 1994 med hovedoppgave på undervannsbetong. Han begynte etter studiene som salgsingeniør hos Rescon og har siden jobbet i bedriften

I Rescon har Juvik bl.a. hatt roller som avdelingsleder, lLogistikksjef og salgssjef.

- Hele tiden har prisvinneren oppnådd meget gode resultater – og har bygd opp en kompetent organisasjon, og en stor kundeportefølje. Prisvinneren har et engasjement og en kunnskap som overgår mange i betongfaget, og deler dette gjerne med mange gjennom foredrag både for bransjeorganisasjoner, kunder og internt i det som er blitt Mapei AS. Prisvinneren har et sterkt engasjement for at betongbransjen skal ta i bruk nye produkter og teknologier, og en beskrivende levesetning synes å være: «ved å utfordre dagens standarder, utvikles morgendagens løsninger».

Prisvinneren er energisk og har alltid mange baller i lufta. Alle med fellesnevneren at det som skal gjøres skal gjøres for det beste for bransjen og kundene. Da må man av og til godta at noen baller har en tendens til aldri å falle ned. Prisvinneren har et muntert og godt humør hvor «godhistoriene» ofte trekkes frem i sosiale tilstelninger. Når morgenen kommer har likevel prisvinneren gjerne vært på en joggetur før frokost. Trening og friluftsliv trekker prisvinneren opp til hytta på Sjusjøen så fort anledningen er der, heter det i en uttalelse fra styret i Norsk Betongforening.

Han har i alle sine år i bransjen vært en betydelig bidragsyter på Norsk Betongforening sine kurs, som f. eks A0- og A2-kursene, og mange andre. I perioden 1996-2002 tok prisvinneren et Master of Management - studie ved BI. Han i dag stillingen Nordic & Baltic manager Concrete Industry i Mapei AS.

Solbø
Trond Solbø er utdannet sivilingeniør fra NTH i 1993, og hadde sin første jobb hos en statlig byggherre, Statens vegvesen. Deretter gikk veien videre til entreprenørselskapet Selmer AS, hvor Solbø bl. a. jobbet som driftsleder for betongarbeider. Noen av prosjektene prisvinneren var involvert i var bl.a. Gardermobanen og Bekkelaget renseanlegg.

Solbøs «lidenskap» til betong førte prisvinneren videre til sin nåværende stilling i SIka allerede i 2000.

I denne stillingen har prisvinneren involvert seg i mange viktige prosjekter i Norge; blant annet kan nevnes Bjørvikatunnelen, utvidelsen av Gardermoen og nå Follobanen.

- Prisvinneren har vist en genuin interesse i utviklingen av betong som materiale. Dette er gjort ved å være svært aktiv med kundene på prosjektene, og også ved å virkelig dykke ned i betongblanderen i laboratoriet. Prisvinneren ser ikke betongteknologiske utfordringer som noen hindring, men gyver løs på dem med mål om å finne praktiske og varige løsninger. Prisvinneren har gjennom årene opparbeidet stor tillit i bransjen, og det er svært mange som lytter til hans råd og kunnskap.

Prisvinneren har i en årrekke bidratt aktivt i Norsk Betongforening sitt komitearbeid, som f.eks. fagkomiteen og en rekke kurskomiteer, uttaler styret i Norsk Betongforening.

Han har i tillegg vært en aktiv foredragsholder på Norsk Betongforening sine kurs, som A0, A2, «Nye Betongtyper» i neste måned og en rekke andre kurs. Han får utelukkende gode tilbakemeldinger på sine foredrag. Han har en særdeles vennlig og rolig fremtoning i alle sammenhenger, og er så godt som umulig å mislike.