<p>Leidulv Vinje (t.v.) og Hallvard Magerøy.</p>Leidulv Vinje mottar æresmedlemskapet av styreleder Eivind Heimdal i Norsk Betongforening.Hallvard Magerøy og Eivind Heimdal, styreleder i Norsk Betongforening.

Æresmedlemskap til Vinje og Magerøy

Det høythengende æresmedlemskapet i Norsk Betongforening tildeles for 2016 til Leidulv Vinje og Hallvard Magerøy.

Det to fikk sine æresbevsvisninger under åpningen av Norsk Betongdag i Stavanger torsdag.

Vinje
Leidulv Vinje kjennetegnes først og fremst som hedersperson og en ypperlig fagperson. Prisvinneren har gjennom sitt lange virke alltid prioritert kunnskapsformidling og kan sies å være den største bidragsyteren for å heve kompetansenivået i en hel bransjedel av betongfaget.

- Prisvinneren har alltid vært nysgjerrig på teknologi, og prioriterer den praktiske tilnærmingen til faget og betongen, og trives best der betongarbeidene utføres i praksis. Vinje kjennetegnes best for sitt gode humør, sin involvering av andre, sin vilje til å dele sin kunnskap, og ikke minst for sitt engasjement for å få yngre studenter og andre til å like konstruksjonsfaget. Han har sin utdannelse fra Norges Tekniske høgskole, og ble uteksaminert i 1965. Selv om prisvinneren har trappet noe ned, er vedkommende fortsatt engasjert i bransjen. Prisvinneren startet sin karriere som byggeteknisk konsulent (Lund &Aass) i Norge før turen gikk til USA, hvor nye jobber som byggeteknisk konsulent ventet. Dette oppholdet varte i tre år. Prisvinneren kom tilbake i 1971 og ble ansatt i Spenncon som siden har vært arbeidsgiver. Denne bedriften har mottatt anerkjente priser takket være prisvinnerens innsats. Inntil for få år siden hadde prisvinneren en høy akademisk stilling ved en av våre mest prestisjefylte utdanningsinstitusjoner, heter det i en uttalelse fra styret i Norsk Betongforening.

Vinje har et stort nettverk i bransjen både nasjonalt og internasjonalt. Han har bidratt med standardiseringsarbeid, opplæring og komitearbeid. Dette viktige bidraget har spesielt vært knyttet til betongelementer.

Han har i mange år vært svært engasjert i utarbeidelsen og videreutviklingen av Betongelementboken.

- Det er mange der ute som kan takke for hans bidrag. Betongelementbøkene har blitt et nyttig verktøy, ikke bare blant konstruktørene tilknyttet elementbransjen, men også blant ansatte i våre mange rådgiver- og entreprenørselskaper. Vi håper hans bidrag, hans gode og smittende humør, og hans entusiasme for betong vil fortsette, uttaler styret.

Magerøy
Hallvard Magerøy kjennetegnes først og fremst som en som alltid arbeider for at betongbransjen skal ha et godt renomme og at betong skal være et førstevalg der dette er naturlig.

Han bodde sine første år i Etiopia og har der hatt en helt spesiell oppvekst. Der lærte Magerøy tidlig å kjøre lastebil og bli selvstendig. Skolegangen startet i dette landet og ble avsluttet med utdanning i Norge på NTH. Prisvinneren jobbet 11 år i konsulentbransjen (Thorup & Oliver AS) fra 1975 til 1986, og senere jobbet med sement og veibetong i over åter år i Norcem - til han i 1994 ble ansatt der i FABEKO.

- Prisvinneren har et enormt nettverk i bransjen, både nasjonalt, og internasjonalt, og har bidratt med både standardiseringsarbeid, betongopplæring og komitearbeid i Norsk Betongforening. Det kan her også nevnes Betongopplæringsrådets styre og Fagutvalg A. Magerøy har vært aktivt med i referansegruppen for betong i Standard Norge i arbeidet med i å få på plass egen standard for betongproduksjon (NS-EN 206+NA) og revideringer av disse. Prisvinneren har også fått laget flere veiledninger til disse. Prisvinneren har gjort et omfattende og viktig arbeid for å få tilrettelagt for at bedrifter kan etablere EPDer for betong på et tidlig tidspunkt, uttaler styret i foreningen.

Han har vært aktiv i (den) internasjonale bransjeorganisasjonen ERMCO - European Concrete Assosiation, der han bl.a. har vært medlem av komité for teknikk, teknologi og miljøspørsmål (EcoTec committee) der de har arbeidet mye for å ivareta ferdigbetongbransjens interesser i standardisering og øvrige rammeverk. Han har også vært medlem av Technical Committee som behandler problemstillinger som er knyttet til bestandighet, og Sustainability Committee.

- Han har lagt ned et betydelig arbeid i å få gjennomslag for norsk fabrikkbetongs synspunkter under utarbeidelse av nye standarder og revisjon av eksisterende standarder. Han er meget godt likt av kolleger og forbindelser, og høster stor respekt for den jobben han gjør. Vi håper hans bidrag, hans gode og smittende humør og hans entusiasme for betong, spesielt ferdigbetong, vil fortsette litt til, selv om han snart vil fylle 67 år, uttaler styret i Norsk Betongforening.