Byplansjef Drammen

Elvebyen Drammen ligger sentralt på Østlandet. Det bor 68 000 mennesker i kommunen, men byen er regionshovedstad for et område med 160 000 innbyggere. Drammen er i vekst, har full barnehagedekning, et variert kultur- og næringsliv og et spennende og variert boligmarked. En flerkulturell befolkning setter et mangfoldig preg på bybildet. Se også www.drammen.kommune.no

FirmaDrammen kommune
FylkeBuskerud
StedDrammen
Søknadsfrist03.11.2016

Byplansjef Drammen

Nytenkende byutvikling | Kompetanseledelse

Drammen er byen der drømmer har blitt til virkelighet. Basert på ambisiøse mål, bredt samarbeid og målrettet innsats gjennom de siste tiårene har Drammens forvandling blitt prisbelønnet for byrom og –utvikling. Men vi hviler ikke på laurbærene. Det er høy utbyggingstakt og spennende satsinger fremover som bl.a. samferdselspakken Buskerudbyen, jernbaneutbygging, sykehusutbygging og planprosesser for en rekke store transformasjonsområder og klimavennlig utbygging gjennom prosjekt FutureBuilt.

Vi søker nå en byplansjef som vil lede utviklingsarbeidet på plansiden. Byplan har funksjon som myndighetsutøver, veileder og kompetansesenter innenfor fysisk planlegging. Virksomheten har ca 40 kompetente medarbeidere med bred og høy kompetanse innen ulike fagområder. Byplan gjennomfører nå en omorganisering til tre avdelinger; planlegging, byggesaksbehandling og juridisk, samt en stabsfunksjon. Det er fokus på å sikre god service, koordinering og kvalitetssikring samt tilstrekkelig kapasitet til å håndtere en økende saksmengde i en kommune med høy utbyggingstakt.

Som byplansjef vil du inngå i ledergruppen til byutviklingsdirektøren og få mulighet til å delta i Drammen kommunes lederutviklingsprogram. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og lønn etter avtale.

Vi søker deg med høyere planfaglig utdanning på master-nivå og relevant ledererfaring. Du bør trives med kombinasjonen av fag og ledelse, med fokus på samarbeid, prosjekt- og teamledelse. Gode kommunikasjonsevner vil være en styrke både internt og eksternt. Kjennskap til kommunal sektor, forståelse for politiske prosesser og kunnskap om plan- og bygningsloven vil være etterspurt. Det forventes evne til å håndtere både strategiske og operative utfordringer. Gode norskkunnskaper, både skriftlig og muntlig er en forutsetning.

Frem til søknadsfristens utløp, vil alle søknader og henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver. Det vil utarbeides offentlig søkerliste. Evt. ønske om unntak fra offentlighet må grunngis særskilt i søknaden. Dersom anmodningen om unntak fra offentlighet ikke tas til følge, vil du bli informert om dette.

For å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, oppfordrer vi personer med innvandrerbakgrunn til å søke.

Kontaktperson: Randi Flugstad

E-post: rf@delphi-consulting.no

Telefon: 905 84 138

Søk på stillingen her

Vis flere stillinger: