Illustrasjon: Haptic Architects

Haptic vant Drøbak-konkurranse

Det London- og Oslo-baserte arkitektkontoret Haptic Architects er sammen med SLA landskapsarkitekter og Oslotre rådgivere vinnere av arkitektkonkurransen i Lindtruppbakken/Råkeløkkveien med sitt konsept kalt «Drømmehagen».

Juryens leder og rådmann Harald K. Hermansen gratulerer Haptic Architects med et imponerende prosjekt, og sier i en pressemelding at juryen har vurdert prosjektene i forhold til omgivelsene, arkitektonisk grep og funksjonalitet, samt prosjektenes utviklingspotensial.

Tilpasning til den bevaringsverdige bebyggelsen i Drøbak har vært en sentral del av konkurransen.

Særlig har juryen vurdert prosjektenes kvalitet som fremtidig godt bomiljø sentralt i Drøbak med en voksende andel eldre innbyggere. «Drømmehagen» foreslår de mest fleksible boenhetene i forhold til videre utvikling av boliger med høy kvalitet tilpasset en slik brukergruppe. Kobling mellom Drøbak sentrum og en mulig plassdannelse nederst i Lindtruppbakken er vist som et potensial i «Drømmehagen». Sammenheng mellom Råkeløkka og Lindtruppbakken mot det urbane Drøbak er godt løst.

«Drømmehagen» sikrer romslige uteoppholdsareal både for nye boliger og som offentlig tilgjengelige arealer på en god måte, mener juryen.

Frogn kommune vil nå i samarbeid med Embro eiendom AS starte forhandlinger med Haptic Architects for å oppnå enighet om en kontrakt om videreføring av prosjektet til en detaljplan og et skisseprosjekt.