Foto: Multiconsult

Multiconsult og Akvator fusjonerer

Multiconsult ASA og Akvator har nå fusjonert sammen til ett selskap. I Sunnhordland er Multiconsult nå største rådgivende ingeniørselskap, og de ønsker å rekruttere ytterligere.

Avtalen mellom Multiconsult og Akvator om sammenslåing trådde i kraft 1. juni i år. Fusjonsprosessen pågikk frem til 1. oktober og selskapene er nå samlet. Multiconsult var allerede etablert på Stord etter oppkjøpet av Vest Consult AS og Helge Lindeflaten AS. Heleide Link Arkitektur AS er også etablert på Stord, noe som er fordelaktig for kommunikasjonsflyt og samarbeid i prosjekter der arkitekter er involvert.

- Det at vi nå er samlet som ett stort tverrfaglig selskap på Stord gir oss tilgang på spisskompetanse innenfor et bredt spekter av fagområder. Det vil bety mye for regionen å få tilgang til et slikt tjenestespekter lokalisert i Sunnhordaland, da det ikke finnes noen tilvarende selskaper her fra før. Vi har blitt det største rådgiverfirmaet mellom Bergen og Stavanger, sier Erlend Kent, avdelingsleder for Multiconsult Stord i en pressemelding.

Avdelingen på Stord tilhører Multiconsult region Vest, som dekker markedsområdet fra Haugalandet til Ålesund. I region Vest er det rundt 300 medarbeidere

Spennende aktivitet innenfor oppdrettsnæringen
Multiconsult avdeling Stord er delt opp i tre seksjoner: Bygg -og Industri, Akva og Samferdsel -og Infrastruktur, med nærmere 50 medarbeidere. Avdelingen leverer selvfølgelig spisskompetanse innen alle fag, i tett samarbeid med Multiconsults mange kontorer.

- I tillegg til å serve den tradisjonelle byggebransjen, samt offentlige kunder, tilbyr vi tjenester mot Olje og Gass , Akva og Samferdsel. Det skjer ekstremt mye om dagen innenfor landbasert oppdrett. Den største delen av tidligere Akvators omsetning var tilknyttet oppdrettsbransjen. Multiconsults avdeling i Stord besitter følgelig unik kompetanse innenfor prosjektering av settefiskanlegg. Vi har derfor mange oppdrag og en veldig god ordrereserve her, sier Tom Rydland, seksjonsleder for Akva.

Ønsker å rekruttere lokalt
Det er ikke bare innenfor Akva kontoret i Stord har mange oppdrag, og avdelingslederen Erlend Kent ser allerede nå et rekrutteringsbehov.

- Det er mange oppdrag og muligheter for markedsutvidelser og vi har en god ordrereserve. Vi ser at vi fort må gå i gang med rekruttering lokalt, noe som er relativt unikt her i Sunnhordaland etter oljenedturen. Vi ser blant annet at det er et potensiale for også å ta større markedsandeler på Haugalandet etter hvert, sier Kent.