Utsikten på Gaularfjell i Balestrand kommune, Sogn og Fjordane. Foto: Trond Joelson

180 millioner til turistveiene i 2017

Regjeringen forslår 180 millioner kroner til Nasjonale turistveger i 2017.

Tiltakene som planlegges fullført i 2017, er Bukkekjerka på Andøya, Ureddplassen på Helgelandskysten, Skreda i Lofoten og Ostasteidn i Ryfylke, som bygges med fylkeskommunale midler, skriver Nasjonale turistveger i en pressemelding.

Vøringsfossen ved Nasjonal turistveg Hardangervidda er en av Norges mest profilerte turistattraksjoner. Området rundt fossen har store mangler når det gjelder sikring, tilrettelegging og visuelle kvaliteter. Første etappe ved Fossli ble startet opp med lokale midler i 2015 og skal stå ferdig i 2017, heter det i pressemeldingen.

Basert på lokalt finansieringsbidrag fra Oppland fylkeskommune og Vågå kommune, vil arbeidet med reiselivsikonet Gjende bli videreført med mål om oppstart i 2017. I tillegg er det lagt til grunn oppstart av prosjektene Jøl bru som del av Gamle Strynefjellsvegen, Brunstranda i Lofoten og Husøya på Senja.

Flye 1389 på Valdresflye finansieres, ifølge Nasjonale turistveger, som et spleiselag mellom Oppland fylkeskommune, Øystre Slidre kommune og Statens vegvesen. Høsten 2016 startet arbeidet med framføring av en 6 kilometer lang strømkabel. Det nye anlegget med servicebygg og parkering i dette høgfjellsområdet kan da startes i 2017 og fullføres i 2018, heter det i pressemeldingen.