Brann på Statfjord A er slukket

Brannen på Statfjord A-plattformen er slukket, men overvåkes i tilfelle oppblussing, opplyser Statoil. Mannskapene som har sittet i livbåtene i flere timer, tas nå tilbake til plattformen.

Brannen som ble meldt klokken 08.20 søndag morgen, er nå slukket, opplyser Statoil i en pressemelding.

– Det observeres ikke lenger varme, røyk eller flammer, og situasjonen er under kontroll. Vi har satt ut brannvakt for å overvåke området og området er isolert for å hindre en oppblussing, opplyser pressetalsmann i Statoil, Ola Anders Skauby til NTB.

Brannen oppsto i en pumpe i et utstyrsskaft.

Det var 67 personer om bord da brannen startet. Ingen kom til skade. 20 personer ble flyttet til Statfjord B-plattformen med SAR-helikopter, mens de resterende som ikke hadde beredskapsoppgaver, ble mønstret i livbåtene.

– De er nå i ferd med å tas ut av livbåtene igjen og tilbake til boligkvarteret, hvor de skal gjennom en debrif, forteller Skauby.

Han sier mannskapene trener jevnlig på å gå i livbåtene, men at det er sjelden det oppstår reelle hendelser som gjør at de må evakueres. Han anslår at de har sittet i livbåtene i minst et par timer. Statoils beredskapsorganisasjon både på Sandsli og i Stavanger ble mobilisert etter hendelsen.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.