Hæhre med skoleprosjekt i Vikersundbakken

Fredag startet et spennende opplæringstilbud i anleggsfag for skoletrøtte elever i Vikersundbakken.

Hæhre hadde lyst til å gi skoletrøtte elever sjansen til å jobbe med anleggsfag i kombinasjon med teoretisk skolegang, og luftet ideen for sentrale politikere og aktører i næringslivet i Vikersund. Nå er ideen satt ut i livet, og elever fra de videregående skolene Rosthaug og Kongsberg, skal bygge en ny hoppbakke (K65) ved siden av mammutbakken i Vikersund.

–Et kjempeløft både for ungdommene og for Vikersund Hoppsenter, samstemmer daglig leder Bjørn Espen Hovde i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter, fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg, ordfører Ståle Versland i Vikersund og Lars Hæhre i Hæhre Entreprenør AS til Byggeindustrien.

Mange med
Målet med satsingen er å få flere av de ungdommene som i dag ikke finner seg til rette med ordinære skolefag, til likevel å gjennomføre videregående skole. Opplæringen vil hovedsakelig foregå i Vikersund Hoppsenter. Med på den innovative satsingen er dessuten NAV Modum, Arbeidsinstituttet i Buskerud, TESS, Kiwi, Krøderen Elektro og ikke minst Cat-importøren Pon Equipment som stiller anleggsmaskiner til rådighet sammen med Hæhre Isachsen AS.

– Vinnere i eget liv
– Vi må starte opp med et eller annet for ungdom som ikke finner seg til rette med ordinær skolegang, men som har mye å gi samfunnet. Mange ting skal stemme i et godt skihopp, og bare en kan vinne et hopprenn. Men i hverdagen ønsker jeg at alle skal være vinnere i sitt eget liv, og at det skal legges like stor vekt på praktiske som teoretiske fag, sa Vikersund-ordfører Versland under presentasjonen av det nye skolekonseptet.

Får tett oppfølging
Ungdommen vil få tett oppfølging fra Hæhre og Isachsen i anleggsarbeidet. Skolene vil i samarbeid med Arbeidsinstituttet i Buskerud stå ansvarlig for det pedagogiske opplæringstilbudet, som kan inneholde kompetansemål knyttet til læreplanene i fagområdene anleggsmaskin, anleggsgartner, anleggsteknikk, stål- og sveisearbeid, betong, byggfag, elektrofag og kokk/servitør.

– Gjennom dette konseptet kan elevene finne ut om deler av anleggsbransjen kan være verdt å satse videre på, sa Versland.

– Kjempebehov

Lars Hæhre understreket viktigheten av å gi skoleungdom muligheten til å lære seg anleggsfag i praksis.

– Dette er en stor dag. Vi er veldig stolte over å være samarbeidspartner i dette prosjektet, og Hæhre og Isachsen har alltid vært opptatt av å ta vare på de som faller litt utenfor det vanlige skolesystemet. Både praksis og teori er viktig for å nå frem i arbeidslivet, og det vil bli et kjempebehov for norske fagarbeidere i fremtiden, sa Hæhre.