Illustrasjonsfoto

Store projektnedskrivninger for NCC i Norge

NCCs norske bygg- og anleggsvirksomhet har blitt gjennomgått gjennom av ledelsen for de nye forretningsområdene NCC Building og NCC Infrastructure, noe som har resultert i nedskrivninger på 290 millioner svenske kroner i tredje kvartal. 

- NCCs norske bygg- og anleggsvirksomhet, som står for drøyt 11 prosent av NCCs omsetning, har i flere år vist svak lønnsomhet. Fra 1. januar 2016 har NCCs bygg- og anleggsvirksomhet blitt omorganisert i to nordiske forretningsområder; NCC Building og NCC Infrastructure. Ledelsen for disse nye forretningsområdene har nå gjennomgått den norske delen av virksomheten, som har medført prosjektnedskrivninger i tredje kvartal. Driftsresultatet for disse forretningsområdene beregnes dermed til nær null i kvartalsrapporteringen, heter det i en melding fra konsernet.

- Utilstrekkelig prosjektstyring ligger bak nedskrivningene som i hovedsak kommer fra prosjekter som er ferdigstilt og overlevert. Innenfor rammen av den nye forretningstrukturen har NCC tilført ytterligere ressurser for å styrke prosjektstyringen i Norge, heter det i meldingen.

– Jeg kan konstatere at vår omstilling i Norge tar lengre tid en beregnet men at vi nå har rett organisasjon og prosesser på plass. Vi har også tilført ressurser for å forbedre prosjektstyringen i Norge. Dessuten pågår en gjennomgang av konsernets omkostninger. På den positive siden i kvartalet finnes ordreinngang og gode markedsutsikter. NCC økte ordreinngangen i tredje kvartal med 25 prosent sammenlignet med i fjor, sier Peter Wågström, adm. dir. og konsernsjef NCC.

NCCs driftsresultat for tredje kvartal er beregnet til 503 (720) millioner svenske kroner for konsernet, nettoomsetningen til 13,6 (13,3) milliarder svenske kroner og ordreinngangen til 12,6 (10,1) milliarder svenske kroner.