Overskuddsvarme fra Rockwool gir energi til norske boliger

Overskuddsvarme fra Rockwool-fabrikkene i Moss og Trondheim skal varme innbyggerne i begge byene i årene som kommer.

Fjernvarme har fått økende fokus i Norge de seneste årene. Særlig i de store byene er det behov for urbane energiløsninger og fjernvarme er et viktig svar på dette. Derfor var ideen om et samarbeid naturlig da Statskraft og Rockwool tilbake i 2014 drøftet ideer til felles, bærekraftige løsninger.

Avtalen mellom partene går ut på, at Rockwool-fabrikkene i Moss og Trondheim om kort tid skal levere spillvarme fra produksjonen til fjernvarmenettet i begge byene.

- Statkraft har en klar ambisjon om en miljøvennlig vekst og utvikling. Denne avtalen er et viktig bidrag til dette, sier direktør i Statkraft Bjørn Hølaas i en pressemelding.

Rockwool understreker at det nye partnerskapet er et viktig bidrag til arbeidet med bærekraftig utvikling for konsernet.

- Vi jobber allerede med tiltak som energigjenvinning. Og selv om Rockwool-konsernet har lignende samarbeid på fabrikker i andre land, er dette samarbeidet nytt for oss i Norge. Vi er glade for å bidra til løsning av utslipps- og effektutfordringer i sammenheng med fortetting og urbanisering, samtidig som det bidrar til vår omsetning. Våre isolasjonsprodukter til det norske markedet har holdt norske boliger varme i mange år allerede. Og nå går vi nye veier, sier administrerende direktør for Rockwool i Norge, Morten Andersen.

Enova har gitt finansiell støtte til prosjektet i Moss.