Trøndelag lokker

Aktiviteten i Trøndelag er for tiden meget god - det bygges mye i og rundt byen. Det gjør at stadig flere aktører ser mot Midt-Norges hovedstad.

I etterkant av finanskrisen og oljenedgangen har markedet i Trondheim stadig vokst seg sterkere – og har utenom Oslo kanskje hatt den sterkeste utviklingen i landet. Aktiviteten har vært jevnt stigende, både innen bolig og næringsbygg – og prisnivået har økt markant innen boligsegmentet. I de senere årene har det også vært flere store infrastrukturprosjekter i og rundt landets tredje største by, noe som ytterligere har forsterket den totale bygg – og anleggsaktiviteten.

Det flere årsaker til dette, men det er utvilsomt slik at flere enn før trekker inn mot de store byene og regionsentrene, noe som også gjelder Trondheim – som er Midt-Norges naturlige midtpunkt. Ved siden av et yrende næringsliv, er dette også en av landets aller største studiesteder. Hvert år kommer rundt 33.000 studenter til byen – noe som selvsagt har stor innvirkning - ikke minst på boligprisene og etterspørselen etter mindre boenheter. Trondheim som studiested vil nok bare forsterkere seg i årene fremover, noe som vil kunne gi et ekstra puff til den videre utviklingen i byen. Det er derfor lite som skulle tilsi en bråstopp i markedet i Trondheimsområdet.

Dette gjør at flere aktører i næringen selvsagt også velger å se mot denne byen. Nå sist er det boliggiganten JM som har innledet en tyngre satsing inn mot boligmarkedet i byen. De velger en retning med tomtekjøp og en etablering med organisk vekst selv i stedet for å kjøpe opp lokale selskaper. Tidligere har andre store riksentreprenører etablert seg i byen, også gjennom oppkjøp av større lokale selskaper. Dermed er de fleste av de større aktørene til stede i Trondheim, og disse vil nok øke satsingen her om den positive markedsutviklingen fortsetter. Det er nok også slik at enda flere vil komme til etter hvert. For de som ønsker å satse stort – er dette markedet for viktig til å overlate til andre.

Det er flere spennende utbyggingsprosjekter på gang i området- og flere kommer. Litt frem i tid skal man blant annet komme i gang med en større utbygging av NTNU og man satser på at det store Powerhouse-prosjektert snart skal bli realisert. Dessuten snakkes det også mye om en helt ny byutviklingsplan for boligbygging – noe som selvsagt vil kunne gi mange spennende utviklingsprosjekter i årene fremover - i tillegg til flere store infrastrukturprosjekter som skal gjennomføres.