Lill Harriet Sandaune vil ha flere skreddersydde fag på yrkesfag.

Frp vil ha flere skreddersydde fag for yrkesfag

Kunnskapsdepartementet har foreslått å gjøre matematikk og naturfag utdanningsspesifikke. Frp ønsker å gå enda lenger.

- FrP kommer til å kjempe om at dette også skal omfatte norsk og engelsk. Det er like viktig, skriver FrPs Lill Harriet Sandaune i en e-post til Byggeindustrien.

I august slapp SSB tallene som viser at fire av ti elever ved yrkesfag ikke fullfører utdanningen. Dette skjer samtidig som at søknadstallene til yrkesfag er dramatisk lave.

Som et tiltak mot de høye dropout-tallene, foreslo regjeringen nylig å innføre en utdanningsspesifikk del i de yrkesfaglige læreplanene i fellesfagene matematikk og naturfag.

- Det er kjærkomment med en egen utdanningsspesifikk del i yrkesfagene. En som går yrkesfag er avhengig av en helt annet tilnærming til teorifagene, enn en som skal bli lege eller advokat, ifølge Lill Harriet Sandaune.

- En som går byggfag er helt avhengig av et annet engelsk ordforråd enn en som skal bli advokat. Vi kommer heller ikke unna med at det både er, og vil ha et stadig økende behov for utenlandsk arbeidskraft på norske byggeprosjekter. Det er naturlig at elevene som i dag går byggfag vil i fremtiden bli byggelederne på arbeidsplassen. Derfor er gode engelskkunnskaper alfa-omega, skriver Sandaune.