Lahaugmoveien 81

Fra venstre: Jan Vada, Tor Moltzau og Henning Sørlie

Tross utfordrende grunnforhold ble det nye hovedkontoret til hydraulikkselskapet Hydex bygget ferdig til både avtalt tid og pris.

FAKTA

Sted: Lahaugmoen Næringspark, Skedsmo

Prosjekttype: Lager, produksjon og kontorbygg

Byggherre: Felt V AS c/o Anthon B Nilsen Eiendom

Bruttoareal: BRA ca. 7.900m2 hvorav Haugenes Holding 4.900m2 (Lager/verksted/kontor) og Accelerator 2.900m2 (Lager og kontor) øvrige fellesarealer

Totalentreprenør: A Bygg

Arkitekt: Arkitektene Astrup og Hellern

Landskapsarkitekt: Insitu

Rådgivere: RIGeo: Multiconsult l RIBrann: Firefly l RIByFy og VA: ÅF Reinertsen l RIAku: Brekke & Strand l RI Fundamenter i grunn: Degree for freedom engineers l Radonkonsulent: Radontech

Underentreprenører og leverandører: oppmåling/stikking: Thor Engineering l bæresystem og hulldekker: Metacon l grunn og utomhus: Walan Maskin l riving: Øst-Riv l betongarbeider: Stenseth & RS l glassfasader, vinduer, fasadeelementer: Straye Bygg & Anlegg l sprinkleranlegg: Aqua-Tech l taktekking og radonmembran: Alltak l ventilasjon: Randem & Hubert l rørlegger: Askim & Mysen Rør l elektro og heisanlegg: Myhre Heis & Elektro l porter og lastehus: Hørmann Norge l ståldører: Trygve Eliassen l lås og beslag: Lås og Prosjekt l gulvstøp: Primekss Norge l mur- og flisarbeider: SH Bygg l trapper og rekkverk: Safe Exit l gulvavretting: BWH Gulvavretting l solskjerming: Hella Norge l tømrer: Eide & Tønsberg l maler: Malermester Johannessen l systemvegger, himlinger, glassfronter: Bærum Byggmontering l kjøkken: HTH l blikkenslager: Søran l pullerter: Byemark Stål

I august i fjor inngikk Anton B. Nilsen Eiendom og A

Bygg totalentrepriseavtale om bygging av nytt kombinasjonsbygg på Lahaugmoen i Skedsmo.

Et drøyt år senere stod bygget klart til avtalt tid, og leietagerne Hydex og Accelerator har nå flyttet inn i sine nye lokaler.

Det var imidlertid ingen selvfølge at nybygget ble ferdig i tide.

– I innledningsfasen støtte vi på utfordringer som skapte litt hodebry. Det gikk særlig på løse leirmasser som måtte fjernes, sier prosjektleder i A Bygg, Tor Moltzau.

Fjernet 12.000 kubikk

Tross omfattende undersøkelser av grunnen i forkant, viste det seg nemlig at fjellformasjonen under bakken skjulte en dyp forsenking som var fylt med ustabile masser.

Moltzau forteller at det totalt ble fjernet cirka 12.000 kubikk med dårlig masse på tomta før de kunne gå i gang med byggearbeidene.

– Det tilsvarer over tusen ekstra lastebiler som skulle ut og inn av byggetomta innenfor samme tidsperiode, sier han, og legger til at de i alt måtte grave 14 meter ned i bakken.

– Jeg har aldri vært med på å grave så dypt for å fundamentere et bygg. Men vi fikk det til, og før jul i fjor var vi igjen i rute i forhold til tidsplanen.

Godt samarbeid

Daglig leder i A Bygg Jan Vada sier det er viktig å være løsningsorienterte og konstruktive når uforutsette problemer oppstår.

– Vi har hatt en god dialog og et godt samarbeid med byggherre Anton B. Nilsen Eiendom gjennom hele prosjektet og funnet gode løsninger, sier han.

Prosjektdirektør Henning Sørlie i Anton B. Nilsen Eiendom sier også de er godt fornøyde.

– Nå som bygget er overlevert kan vi se tilbake på et konstruktivt og godt gjennomført prosjekt. Alle parter er fornøyde; A bygg, vi, våre leietakere og vår driftsavdeling. Vi vil helt klart invitere A Bygg til flere prosjekter i fremtiden, sier Sørlie.

Det nye logistikkbygget, som ligger på tomten til den tidligere militærleiren på Lahaugmoen, åpnet dørene 1. september.

Prosjektleder Moltzau sier det er et standard stålbygg med sandwich-paneler.

– Det er et nøkternt og moderne industribygg med god standard, sier han.

Bygget er i tre etasjer. Første etasje består hovedsakelig av lager- og produksjonslokaler, mens andre og tredje etasje består av kontor- og møteromslokaler.

Hydex, som er en av markedets ledende leverandører av hydrauliske sylindre og tilleggsutstyr til oljebransjen, leier rundt 60 prosent av bygget.

Accelerator AS, som er et norskeid logistikkselskap innen transport og fortolling, leier resten.

– Vår ambisjon var å bygge et robust og tidløst industribygg tilpasset helheten på Lahaugmoen Næringspark, som vi kunne leie ut til et konkurransedyktig leienivå, sier Sørlie.


Flere prosjekter