Grindatunet

Foto: BoriFoto: BoriFoto: BoriFoto: BoriProsjektleder Kjell Finøen (til venstre) og prosjektingeniør Henrik Huseby i Backe Romerike.

På boligprosjektet Grindatunet har Backe Romerike overgått seg selv i effektiv bygging. På ett år har de ferdigstilt 49 leiligheter, og overlevert med null feil.

FAKTA

Sted: Eidsvoll

Prosjekttype: Bolig

Entreprisekostnad: 97 mill. eks. mva.

Bruttoareal: 4.150 kvm

Byggherre: Eidsvoll Verk Tomteselskap (BORI)

Totalentreprenør: Backe Romerike

Arkitekt: ATP Arkitekter

Rådgivere: RIB: BraCon l RIAku: Brekke & Strand Akustikk l RIBr: Brannsafe l RIV(vent): Hoist Energy l RIV(rør): RAAD l RIE: BTA Elektro

Underentreprenører og leverandører: Elektro: BTA Elektro l Ventilasjon: Hoist Energy l Sanitær/varme/sprinkel: NRA Øst l Badekabiner: PB Badrum l Prefab Trapper/balkonger: UBAB l Plattendekker: Con-Form l Heis: Orona Norway l Grunn/utomhus: Ole Martin Almeli l Tekkearbeider: Protan Tak l Tømrer: Byggmontasje Øst l Maler: Artea Malerservice l Kjøkken: Studio Sigdal Lørenskog l Parkett: Bo Andren l Blikkenslager: RS Blikk l Flis/mur: Muremester Rolf Holm l Brannsikring: Oslo brannsikring l Rekkverk: Jotne Ankers l Vinduer/balkongdører: Norgesvinduet Bjørlo

– Vi må kunne si at vi er litt stolte over å ha klart det

på denne tiden, og også vært i stand til å levere med den kvaliteten som vi har oppnådd her, sier prosjektleder Kjell Finøen i Backe Romerike.

Siden jul i fjor har Finøen hatt omtrent 70 mann i sving på prosjektet, og fremdriften har vært stram hele veien.

Takket være gode grunnforhold, god riggplass og en solid og godt vant prosjektorganisasjon, har man greid å holde god fart gjennom hele prosjektet.

– Det er ikke noen hemmelighet at det har vært temmelig tett på dette prosjektet, men det har fungert veldig bra. Vi har fått til et høyt nivå på både HMS, progresjon og kvalitet, og vi har levert 49 leiligheter med null feil. Byggeplassledelsen har bestått av tre mann, og de har hatt nok å gjøre, kan du si, forteller Finøen med et stort smil.

Godt grunnlag

Da Backe Romerike satte i gang på tomten i august 2015, fikk de god hjelp av gode grunnforhold med sand og fine masser, og Grindatunet er også fundamentert rett på grunnen med 3,5 ganger 3,5 meter brede punktfundamenter.

– Sandgrunnen har vært veldig fin, i alle fall når det har vært mye regn. Det blir lite kliss og god drenering, skyter prosjektingeniør Henrik Huseby inn.

– Vi har også vært heldige med riggplassen her. Vi har hatt bra med plass, og fikk også plassere riggen vår utenfor tomten. Der hvor vi nå har opprettet utendørs parkeringsplass har vi kunnet rigge fritt, så i forhold til mange andre plasser i mer urbane strøk, har vi hatt god plass å jobbe på, sier Finøen.

I tillegg til 25 utendørs parkeringsplasser er det en parkerings-plass i kjelleren for hver av de 49 leilighetene i Grindatunet.

De minste leilighetene er på 42 kvadratmeter, mens de aller største er 136 kvadratmeter store.

De to boligblokkene er omgitt av et stort og grønt utomhusområde, med lekeplass og parkering til i alt 120 sykler på de i 4.096 kvadratmeter store tomten. Togstasjonen på Eidsvoll Verk er kun en 10 minutters gåtur unna.

Solid samarbeid

Foruten råbygget i stål og plasstøpt betong, har Backe løst de fleste oppgaver i prosjektet med underentreprenører. Finøen forteller at samarbeidet med både underentreprenørene og leverandørene på prosjektet, samt med byggherre i den andre enden av beslutningsrekken, har vært svært godt.

– Vi har hatt greie fremdriftsplaner som alle har vært flinke til å følge. Det har vært godt samarbeid hele veien, sier han.

Byggherre Eidsvoll Verk Tomteselskap er et utbyggingsselskap eid 50 prosent av Sitor Eiendom og 50 prosent av Bori, og byggherrerepresentant Bjørn Tore Bech bekrefter overfor Byggeindustrien at forholdet til totalentreprenør Backe Romerike har vært godt i prosjektet.

– Jeg kjenner Backe og prosjekt-leder Kjell Finøen godt, og det er en solid entreprenør som er bra å ha med å gjøre. Det er ofte litt for tidlig å si så mye om et prosjekt én uke etter overlevering, men jeg tror folk er veldig fornøyde. Jeg hører stemningen har vært bra ved overtakelse, og jeg har ikke fått noen reklamasjoner ennå. Det pleier som regel å være et par, men så langt har det ikke vært noen på Grindatunet, sier Bech.

Byggherrerepresentanten ved-går at det har vært en stram fremdrift på prosjektet, men mener i likhet med entreprenøren at det har gått svært bra.

– Det er jo alltid noen farts-humper underveis i et slikt prosjekt, men mitt inntrykk er at dette har gått temmelig smertefritt. Vi er godt fornøyde, og vi ser nå også at salget har gått bra.


Flere prosjekter