Montør Jørgen Svang Jakobsen (til venstre) fra Kongsberg og Nettpartner Drift trekker de første meterne med kabel på Damåsen i nært samarbeid med byggeleder Hans Olav Dalen (til høyre) og Roy Alstad i Statens vegvesen. Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen

Elektrojobb til 150 millioner i gang på E134

Den store elektrojobben på E134 Damåsen-Saggrenda er nå i gang.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Det er arbeidsfellesskapet ABB og Nettpartner Drift som vant kontrakten. På første delstrekning Damåsen-Tislegård er montørene i Nettpartner Drift i gang med å trekke kabler langs de nye veitraseene på Damåsen som nå er under hektisk bygging, skriver Vegvesenet i meldingen.

Utover i 2017 vil arbeidene også starte på de andre delstrekningene på den 13,2 kilometer lange veien fra Damåsen i Øvre Eiker til Saggrenda i Kongsberg.

Spesielt i de fire tunnelene blir det omfattende arbeider med montering av belysnings- og ventilasjonsanlegg samt sikkerhets- og overvåkingsutstyr, heter det i pressemeldingen.

Langs veilinjen skal det bygges flere tekniske bygg og monteres skilt og belysningsanlegg. Det skal blant annet settes opp 300 variable LED-skilt og rundt 600 kjørefeltskilt og mekanisk variable skilt.

De omfattende elektroarbeidene vil pågå helt fram til veien åpner høsten 2019. De fleste av montørene fra Nettpartner Drift som skal jobbe på E134 Damåsen-Saggrenda, hentes fra selskapets avdelinger i Buskerud.