Christie & Opsahl jobber for tiden blant annet på Driva bru i Sunndal. Foto: Christie & Opsahl

Nye kontrakter for over 150 millioner for Christie & Opsahl

Christie & Opsahl har i løpet av august og september kontrahert oppdrag for 152 millioner kroner før merverdiavgift.

Romsdals- og Sunnmøre-baserte Christie & Opsahl kan glede seg over to solide måneder i august og september. Oljekrisen merkes fortsatt godt i Møre og Romsdal, og entreprenøren har det siste året merket at tørken i oljebransjen også har spredt seg til byggebransjen i nordvest.

Daglig leder Arve Sæter i Christie & Opsahl. Foto: Christie & Opsahl

– Vi lever jo av virksomhetene som holder til her, og vi har merket nedgangen godt. Det er et tøffere marked på Vestlandet nå, og vi må snu alle steiner for å få oppdrag, sier daglig leder Arve Sæter til Byggeindustrien.

– Foruten byggprosjekt i Møre og Romsdal har vi også en fot innenfor anleggsbetong i et større geografisk marked. Offentlige entrepriser for samferdsel og infrastruktur og innen energisektoren er derfor også av stor betydning for oss, forteller han.

Kontrakter for til sammen 152 millioner kroner i løpet av noen uker etter sommeren utgjør en etterlengtet innsprøytning i en vrien tid.

– Vi har vært nødt til å nedbemanne fra omtrent 140 til 110 stykker, men vi ser allerede nå at vi kan komme til å ansette flere ingeniører igjen, og lærlingeordningen er vår viktigste arena for rekruttering av fagarbeidere. Selv om det er skjerpet konkurranse, ser vi fortsatt at det er brukbar aktivitet i øvrig industri og i offentlige oppdrag. Vi har drevet sundt i mange år, og det har vi tenkt å fortsette med, sier han.

Her er de nye kontraktene Christie & Opsahl har sikret seg de siste to månedene:

  • Visnes Kalk: 25 millioner kroner
  • Sellanrå skole: 37 millioner kroner
  • Sentervegen Eiendom : 38 millioner kroner
  • Lufthavnspassasje Vigra: 7,5 millioner kroner
  • Spilka BT 5: 18,8 millioner kroner
  • Kildehagen: 19 millioner kroner

I tillegg til dette har entreprenøren også tatt på seg mindre jobber for nesten 7 millioner kroner.

Christie & Opsahl omsatte i 2015 for 450 millioner kroner før merverdiavgift.

– Vi kommer til å ha en noe lavere omsetning i år enn i fjor, men vi lander på et resultat som tilfredsstiller godt, slår Sæter fast.