Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Finans Norge fornøyd med budsjettforslaget

Finansnæringen er rimelig godt fornøyd med forslaget til statsbudsjett som finansminister Siv Jensen (Frp) la fram torsdag.

Regjeringen legger seg på et rimelig nivå på oljepengebruken, mener Finans Norge, men de er ikke glade for finansskatten.

«..vi finner det underlig at man velger å innføre en finansskatt som totalt sett betyr færre kompetansearbeidsplasser særlig i distriktene og reduserer kapitaltilgangen til omstilling og vekst i næringslivet», heter det i kommentaren fra Finans Norge.

Organisasjonen understreker viktigheten av at oljepengebruken blir moderat og peker blant annet på at det gir et langt bedre utgangspunkt for å møte veksten i utgifter til pensjoner, helse og omsorg.

Finans Norge mener redusert selskapsskatt er et riktig grep som gir små og mellomstore bedrifter større muligheter for reinvestering i egen virksomhet. De savner innføring av en såkalt SMB-rabatt i kapitalkravene for å øke bankenes mulighet til å finansiere omstilling og vekst små og mellomstore bedrifter.