Jernbaneverket fornøyd med budsjettet

God framdrift på jernbaneprosjektene som er i gang. Høy aktivitet i vedlikeholdet og planleggingsmidler for å legge til rette for mulig oppstart av flere nye prosjekter i 2018. Dette legges det opp til i statsbudsjettet for neste år.

Byggingen av Follobanen går for fullt og tar neste år nesten halvparten av investeringene i jernbanen.

- Jeg er glad for at regjeringen legger opp til et fortsatt høyt aktivitetsnivå innenfor vedlikehold og fornyelse av det eksisterende jernbanenettet, sier jernbanedirektør Elisabeth Enger i en pressemelding.

Til investeringer legges det neste år opp til bevilgninger på samme nivå som i 2016. Både anlegget av Follobanen (Oslo - Ski), Farriseidet - Porsgrunn på Vestfoldbanen og Arna - Bergen vil ha optimal framdrift. Samtidig skal det brukes nesten 1,5 milliarder kroner til detaljplanlegging med sikte på mulig byggestart av nye prosjekter i 2018.

Det vil bli gjennomført tiltak for godstrafikken på Heggstadmoen i Trondheim og på Alnabru i Oslo, mens tiltakene på Holmen i Drammen skal tas i bruk i desember i år. På Ofotbanen bygges det nytt kryssingsspor ved Djupvik, mens videre utvidelser i Narvik skal planlegges.