Virke: Ikke nok skattekutt

Hovedorganisasjonen Virke mener regjeringen ikke legger opp til nok skattekutt i forslaget til statsbudsjett for neste år til å gi lønnsomme arbeidsplasser.

– Virke etterlyser en kraftigere reduksjon i formuesskatt på arbeidende kapital som vil stimulere gründere og investorer til å satse på norske bedrifter, sier organisasjonens administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen.

Virke ber om en verdsettelsesreduksjon på arbeidende kapital til 80 prosent og en reduksjon i satsen fra 0,85 til 0,5 prosent.

– Det foreslås skritt i riktig retning mot et grønt skatteskifte. Her venter vi mer oppfølging gjennom Stortingets behandling, sier Madsen.

Virke etterlyser flere forenklingstiltak som treffer små og mellomstore bedrifter. Digitalisering, blant annet i Nav, må gå raskere, og gamle regler må fjernes når nye kommer, mener organisasjonen.

– Vi hadde også forventet tiltak for å stoppe veksten i statlig byråkrati. Regjeringen burde innført et innsparingsmål på 1 prosent i departementer og etater. Sysselsettingsveksten kan ikke komme her, men i privat sektor, sier Virke-direktøren.