Höegh satt rekord i Moss

Höegh Eiendom med salgsrekord for nytt boligprosjekt i Moss.

Illustrasjon: Høegh Eiendom

- I tiden frem mot salgsstart har vi opplevd en enorm interesse for Støperiet og utviklingen av Verket som en ny bydel. Tilsvarende interesse for et boligprosjekt har vi aldri vært med på, sier Tommy Skovly, ansvarlig megler i Meglergaarden.

60 av 63 leiligheter i første salgstrinn ble solgt ved salgsstart i september. Salgstrinn 2 med 12 nye leiligheter er derfor allerede lagt ut for salg, hvorav 8 er solgt.

Byggestart

De gode salgstallene gir et solid grunnlag for byggestart som er planlagt i første kvartal 2017. Leilighetene forventes å være ferdigstilt og innflytningsklare i løpet av første halvår i 2018.

For første gang i Moss er en ny salgsmodell benyttet. Tidligere har det vært tradisjon med salg etter prinsippet «første mann til mølla», med bruk av loddtrekning der flere har vært interessert i samme leilighet. For å unngå kaotiske salgsstarter og spekulasjoner, er det valgt en salgsmodell basert på budfrist, der leilighetene i utgangspunktet selges til fast listepris, og at det åpnes for budrunder som et alternativ til den tradisjonelle loddtrekningen. Modellen er godt mottatt blant kjøperne i Støperiet, som i ro og mak har kunnet sikret seg sin drømmebolig.

Peterson-tomten

- Det er svært gledelig at Støperiet har fått en så god mottakelse. Det har vært viktig for oss å skape gode bokvaliteter og tilhørighet ved utviklingen av Støperiet. Samtidig har vi ønsket å sette Moss på kartet. Det er godt å få bekreftet at vi har gjort nettopp dette, og det er liten tvil om at markedet har fått øynene opp for utviklingen av Verket og Moss, sier Jan Erik Kristiansen, direktør for forretningsområdet Moss i Höegh Eiendom.

Støperiet er det første boligprosjektet som utvikles på det gamle industriområdet til M. Peterson & Søn, der Höegh Eiendom er i full gang med å utvikle en helt ny bydel.