– Å få denne prisen er både gledelig og spesielt for oss i Cobuilder, sier Peter K. Foster i Cobuilder International under overrekkelsen av prisen. Foto: Cobuilder

Prestisjefylt pris til Cobuilder på de britiske øyer

Det norske selskapet Cobuilder plukket 22. september med seg nok en prestisjefylt pris for sin løsning goBIM. 

Dette er en løsning som skal sørge for sømløs digital overlevering av konsistent produktdokumentasjon.
Det var under Leeds Beckett Universitys årlige RISE Awards, «Andrew Platten-prisen» for BIM-adapsjon gikk til Cobuilder og goBIM. Tidligere i år hentet selskapet også hjem en pris for samme løsning under «Constructing Excellence Awards Wales 2016».
Andrew Platten-prisen ble delt ut for første gang i år. Prisen har fått navn etter den dypt respekterte og savnede BIM-entusiasten Dr. Andrew Platten som døde så alt for tidlig i en ulykke i sommer. Dr. Platten underviste ved fakultet for kunst, miljø og teknologi. Prisen ble innstiftet for å hedre hans store og langvarige innsats for implementering av BIM både i felt og i akademia. I løpet av sin karriere skrev Platten ikke mindre enn 45 vitenskapelige artikler innen området.
– Andrew Platten-prisen for BIM-adapsjon ble etablert for å hedre vår kjære kollega og hans pasjon for total digitalisering av byggenæringen. Vi er derfor svært glade for å kunne gi trofeet til Cobuilder for deres nylig lanserte goBIM. En tjeneste som løser en rekke store utfordringer knyttet til kompatibilitet og sann samhandling gjennom distribusjon av konsistente data. Andrew ville vært imponert, sier Liz Schofield, business manager ved universitetets institutt for bærekraft.
Schofield forteller at prisen vil deles ut årlig til virksomheter som enten bidrar vesentlig til digitaliseringen av byggenæringen eller som implementerer BIM i egen drift og organisasjon. Håpet er at en slik pris vil gi ytterligere insentiver for å øke hastigheten på implementeringen på tvers av byggenæringen.
– Å få denne prisen er både gledelig og spesielt for oss i Cobuilder. Vi kan bare ydmykt se opp til Andrew som ikke bare var en ekte visjonær, men på alle måter også en sann «doer.» Da vi utviklet goBIM var det jo nettopp med det mål for øyet å gi byggenæringen et praktisk og fremtidsrettet verktøy for å realisere håndfaste gevinster ved digitaliseringen. En drøm som nå blir virkelighet, sa Peter K. Foster i Cobuilder International under overrekkelsen av prisen.