Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statsminister Erna Solberg vil ha fortgang i arbeidet med Fornebubanen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Regjeringen gir 50 millioner kroner til Fornebubanen

Regjeringen vil ha fortgang i arbeidet med å planlegge Fornebubanen og setter av 50 millioner kroner i neste års statsbudsjett. – Patetisk at de skylder på oss for forsinkelsene, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

– Det er viktig å minne om at vi har sittet i ti måneder. Høyre styrte byen i 20 år. Vi er takknemlig for at regjeringen gir 50 millioner kroner, men det er patetisk at de ønsker å skylde på oss, sier Johansen.

Statsminister Erna Solberg (H) har allerede lovet å ta halve regningen for flere store samferdselsprosjekter i Oslo-området. Nå kommer de også med penger for å få opp tempoet i planlegging av Fornebubanen, skriver Aftenposten. Ifølge avisen er det første gang staten gir penger til planlegging av et lokalt samferdselsprosjekt.

– Vi viser gjennom bevilgningen at vi ønsker god fremdrift. Vi er klare til å betale pengene raskt. Nå er det ingen grunn til å sitte og vente. Fornebubanen er viktig for regjeringen. Nå håper vi byrådet prioriterer byggingen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

– Det har vært noen runder i planleggingen som har forsinket prosjektet. Nå må det legges trykk på reguleringsarbeidet i Oslo. Her skal det bygges ut store boligområder og mange arbeidsplasser. Derfor trenger vi banen fort, supplerer statsminister Erna Solberg (H).

Johansen sier byrådet nå vil sette «full fres» på reguleringsarbeidet.