Br Ulveseth bygde helikopterbase

Forsvarsminister Ine Marie Søreide åpnet torsdag 28. september Luftforsvarets nye helikopterbase på Haakonsvern orlogsstasjon.

Helikopterbasen skal brukes av seks NH90 helikoptre tilknyttet fregattvåpenet og Kystvakten. Basen blir en del av Luftforsvarets 334 skvadron, et navn som tas i bruk igjen. Den blir fullt operativ når Forsvaret har fått levert helikoptrene som er bestilt, sannsynligvis neste høst. Helikoptrene skulle vært levert i perioden 2005-2008. men har blitt sterkt forsinket, noe forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen mener har svekket Forsvaret. På åpningsdagen landet et av de få NH90 som er levert.

Brødrene Ulveseth har bygd helikopterbasen i en generalentreprise. I tillegg til basen er det bygget ny vei opp til Bogøytoppen der basen ligger.

Erik Øimoen, direktør i Forsvarsbygg utvikling, sa at helikopterbasen på Bogøytoppen på Haakonsvern tilføre sårt tiltrengt kapasitet og øker Sjøforsvarets operative evne.

Generalinspektøren for Sjøforsvaret sa det var viktig at helikopterbasen er samlokalisert med støtteapparatet til fregattvåpenet og Kystvakten.

Direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg peker på at helikopterbasen har vært et komplisert og krevende byggeprosjekt og at den har blitt til i tett dialog med Luftforsvaret.