Grunnsteinen for Draken lagt ned

Torsdag 28. september la forsvarsminister Ine Marie Søreide ned grunnsteinen for Marinejegerkommandoens nye bygg på Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen.

Bygget har fått navnet Draken og skal tas i bruk ved årsskiftet 2017/2018. Navnet kommer fra vikingenes største type av langskip.

NCC er I full gang med råbygget. Hoveddelen av bygget har plasstøpte vegger og etasjeskiller av hulldekker. Fasaden på hoveddelen skal kles med sink. En flerbrukshall som bygges sammen med hoveddelen har bæring i stål og får vegger av sandwichelementer.

Draken skal romme blant annet kontorer og lager og vil ifølge sjefen for Marinejegerkommandoen (MJK) gi avdelingen bedre operativ evne.

Direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg sier at Draken blir et fleksibelt og moderne bygg som skal dekke brukernes behov på en god måte. Han sier at Forsvarsbygg har hatt et utmerket samarbeid med MJK under planleggingen av bygget.

Bygget er budsjettert til 318 millioner kroner inkl mva.

Prosjektleder Arvid F Tystad i NCC sier at Draken er tradisjonell bygningsmessig og at det mest spesielle er 16 meter høye plasstøpte vegger.