Foto: RubbFoto: RubbFoto: RubbBuskerudfirmaet Rubb har bygget en brannsikker Thermohall til flyselskapet EasyJet på Gatwick Airport i London. – Vi merker en stadig økende etterspørsel etter Thermohaller isolert med ubrennbar isolasjon, sier Norgessjef i Rubb, Jan Arne Hansen. Foto: Rubb

Norske Rubb bygget brannsikker Gatwick-hangar

Buskerudfirmaet Rubb har bygget hall til flyselskapet EasyJet på Gatwick utenfor London.

– Jeg er veldig stolt over at vi ble tildelt den prestisjefulle jobben på Gatwick. Alle involverte har gjort en fantastisk jobb, sier Norgessjef i Rubb, Jan Arne Hansen, i en pressemelding fra selskapet.

Buskerudfirmaet Rubb har bygget en brannsikker Thermohall til flyselskapet EasyJet på Gatwick Airport i London. – Vi merker en stadig økende etterspørsel etter Thermohaller isolert med ubrennbar isolasjon, sier Norgessjef i Rubb, Jan Arne Hansen. Foto: Rubb

Rubb produserer haller fra 10 til 100 meters bredde, og leverer flyttbare haller til både sivile og militære formål, fotballhaller, PVC-kledde thermohaller og haller til fiske- og transportindustrien, heter det i meldingen.

Spesielt populært er plasthallene, også kalt thermohaller, som holder kulden ute og varmen inne. Det er denne typen hall Krødsherad-firmaet nylig leverte til det britiske flyselskapet EasyJet på Gatwick.

– Økt etterspørsel

Hangaren er 91,5 meter bred og 60 meter lang, og den varmgalvaniserte stålrammen er kledd med en 150 millimeter tykk thermoduk isolert med ubrennbar isolasjon fra Glava.

– Vi merker en stadig økende etterspørsel etter thermohaller isolert med ubrennbar isolasjon. Isolasjonen fra Glava tilfredsstiller de strengeste krav til ubrennbarhet og isolasjonsevne. Glava leverer spesialtilpasset isolasjon til vår produksjon, og hallene er helt unike i sitt slag, forteller Hansen.

Drammen - London

Hangaren på 5.200 kvadratmeter ble levert med LED-belysning, ventilasjonsanlegg og LPG-varmesystem. Bygging ble gjennomført på seks måneder.

Thermohallen er produsert på Krøderen utenfor Drammen, hvor Rubb også har sitt hovedkontor, mens stålkonstruksjonen er produsert av Rubb UK i England. Hangaren suppleres med et 550 kvadratmeter eksternt administrasjons- og lagerbygg.

Konstruksjonen har 9,2 meter innvendig vegghøyde og 16,8 meter til toppen av hver span. Hver av gavlene leveres med en 41 meter bred og 13.5 meter høy Megadoor. Det gikk med 8.700 kvadratmeter thermoduk til konstruksjonen.