AF-direktør Morten Grongstad talte for NTNU-studentene under høstens første bedriftpresentasjon for bygg- og miljøteknikk.Siri Todnem i AF Gruppen.Trine Lene Olsen i AF Gruppen.Konserndirektør for Miljø i AF Gruppen, Eirik Wraal.Speed-intervjuer mellom NTNU-studentene og AF-ledelsen.Etter møtet med AF var det student-bingo.Rekrutteringsansvarlig Maren Bysveen (bak til venstre), sommerjobbjelpansvarlig Elise Sophie Christensen, bedriftspresentasjonansvarlig Matilde Belsvik og økonomiansvarlig Jonas Nybakk i Industrikontakten jobber for å bringe studenter og bedrifter sammen.

NTNU-studentene får fremtidige arbeidsgivere tilbake på skolebenken

Studenter ved bygg- og miljøteknikk ved NTNU kan denne høsten møte et bredt utvalg fremtidige arbeidsgivere til bedriftsmøter i forelesningssalene i Trondheim. Interessen er skyhøy for møtene.

– På de fire første påmeldingene har 750 av 750 plasser vært fylt, med lange ventelister på alle fire presentasjonene. På to av presentasjonene har bedriftene bestemt seg for å øke antall plasser, da de så den enorme pågangen fra studentene, sier August Németh Winther, leder for Industrikontakten til Byggeindustrien.

Industrikontakten er studentenes egne mellomledd til næringslivet, og bedriftspresentasjonene er et av de mest populære tjenestene Industrikontakten tilbyr sine medstudenter.

– På vår siste påmelding tok det 14 sekunder og seks tiendedeler på å fylle 100 plasser. På denne presentasjonen er det 150 studenter på venteliste, forteller Winther.

Første bedrift i år var AF Gruppen, som stilte mannsterke til årets første og største presentasjon for studentene på Gløshaugen.

Her var alle 250 plasser fullbooket innen to timer.

Viktig ledd

– Studentene får se hva bransjen ønsker, får høre om de forskjellige bedriftene som kan være aktuelle for dem, og de får muligheten til å knytt kontakter gjennom sosialisering og speed-intervjuer, sier ansvarlig for bedriftspresentasjonene i Industrikontakten, Matilde Belsvik.

Rekrutteringsansvarlig Maren Bysveen (bak til venstre), sommerjobbjelpansvarlig Elise Sophie Christensen, bedriftspresentasjonansvarlig Matilde Belsvik og økonomiansvarlig Jonas Nybakk i Industrikontakten jobber for å bringe studenter og bedrifter sammen.

– Jeg tror mange får noen oppvåkninger om at «dette er noe jeg kunne tenkt meg å jobbe med», avslutter hun.

AF Gruppen stilte med både konsernledelse og relativt nyutdannede og nyansatte medarbeidere under presentasjonen. Konsernsjef Morten Grongstad sier til Byggeindustrien at han absolutt mener det er verd det å bruke tid og ressurser på å møte studentene.

– AF er i den privilegerte situasjonen at vi opplever vekst, og vi tar inn titalls, for ikke å si hundretalls nye ansatte årlig. Vi er alltid på jakt etter kloke hoder, og jeg er hundre prosent sikker på at noen av studentene i dette rommet vil jobbe for AF om et par år, sier han.

Tilbake igjen

I tillegg til å blant annet ha med seg rekruteringsansvarlig og medlemmer av konsernledelsen, stilte Grongstad med flere relativt nye kolleger under presentasjonen. Trine Lene Olsen, som for tiden er prosjektingeniør på Sørenga, og tunnelformann Siri Todnem i AF Anlegg har jobbet ett og to år i AF, og trenger ikke huske langt tilbake til da de selv møtte sin fremtidige arbeidsgiver på bedriftspresentasjon.

– Det er litt morsomt å være tilbake på her igjen, sier Siri Todnem.

– Men nå sitter vi på andre siden av bordet, supplerer Trine Lene Olsen.

De mener bedriftspresentasjonene ved NTNU absolutt er et viktig virkemiddel for å pare studenter og arbeidsgivere sammen.

– Ja, det var jo sånn jeg fikk AF-jobben i utgangspunktet, sier Todnem med et smil.