Direktør Sverre Tiltnes i Bygg21 vil lede lunsjmøtet.

Inviterer til lunsjmøte om digital revolusjon i byggenæringen

Bygg21 inviterer næringens aktører til å snakke om den digitale revolusjonen.

Tirsdag var kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner på ett av Skanskas byggeprosjekter i Oslo for å fortelle at byggesaksløsningen Fellestjenester Bygg til Altinn-plattformen får seks millioner kroner i forslaget til neste års statsbudsjett. Dette henger sammen med råd tre i rapporten Bygg21 leverte KMD før sommeren om å raskest mulig ta ut potensialet som finnes i Altinn og Fellestjenester Bygg, samt automatisk samsvarsdokumentasjon via digitale regelsjekkere.

Med dette bakteppet inviterer Bygg21 10. oktober inn til lunsjmøte på Sentralen i Oslo hvor man ønsker å skape en samtale rundt hvordan man kan akselerere digitalisering av den norske byggenæringen.

- Fellestjenester Bygg setter standard for morgendagens digitale byggebransje. La oss i felleskap sette standard for hvordan næringen bruker den muligheten. Bygg21 vil innen sommeren 2017 gi avgjørende bidrag til dette, forteller direktør Sverre Tiltnes i Bygg21.

- Nå er det opp til oss å ta i bruk mulighetene for forenklet automatisk byggesak. Bygg21 vil bidra som pådriver for gode digitale løsninger, legger han til.

Han peker på at potensialet i dette arbeidet er anslått til to milliarder kroner.

- Like viktig er det at unødig byggesaksbehandling kan erstattes av mulighetene for aktivt tilsyn fra kommunene. Derved øker fordelene for næringens seriøse aktører ytterligere, mener han.

På lunsjseminaret 10.oktober vil man blant annet snakke om digitalt veikart hvor prosjektleder Jøns Sjøgren holder åpningsinnlegg og forteller om status og veien videre for arbeidet med å samle de digitale trådene i næringen, VDC (Virtual design and construction) hvor Kruse Smith er blant de ledende i landet og vil forteller mer om dette. Man vil også komme inn på praktisk bruk av BIM (Building Information Modelling) med Ingolf Sundfør fra Fagskolen i Oslo, Olaug Nesheim i DiBK forteller om Fellestjenester Bygg og myndighetenes arbeid med å digitalisere og automatisere plan- og byggesaker, ny struktur for mer effektiv produktsporing og logistikk med Arne Malonæs i Bygg21 – alt ledet av Bygg21-direktør Sverre Tiltnes.

Møtet starter kl 11.30 (med mulighet for en matbit fra kl. 11) og vi avslutter kl. 13.00. 

Nå lyses tjenestekonsesjon for nye digitale byggesøknader ut