Politiet, Vegvesenet og brannvesenet rykket ut da et tre blåste ned og ble hengende delvis over E18 ved Frognerstranda i Oslo tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Uværet gir trøbbel i øst, vest og sør

Det blåser kraftig mange steder i Sør-Norge, mange steder er det mye nedbør på vei. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Det er restene av den tropiske stormen Karl som gir mer vind og nedbør enn normalt.

I Trøndelag vil den verste vinden ha gitt seg onsdag kveld, men før det er det ventet opp i liten kuling fra vest på utsatte steder.

Full storm

På Vestlandet var det tirsdag ettermiddag ventet sørlig liten storm på kysten og i fjellet, før det på kvelden dreier over til sørvest, kortvarig full storm ved Stad. Nord for Boknafjorden er det ventet vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Fram til onsdag morgen ventes det mye nedbør, noen steder mellom 60 og 90 millimeter. I Oppland lyder værmeldingen på liten storm utsatte steder tirsdag ettermiddag og kveld, med vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Sent på kvelden er det ventet liten kuling på kysten, først i Agder, og så i ytre Oslofjord sent på kvelden. Noe inn fra kysten er det ventet vindkast opp i 20 sekundmeter.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt flomvarsel med gult nivå for Vestlandet.

Trær over veien

I Bergen ble Kalfarveien stengt tirsdag kveld fordi et tre måtte fjernes fra kjøreledningene til en trolleybuss, opplyser politiet i Hordaland. Ved Notodden blåste et tre ned og sperret delvis E134 mellom Jerpetjønn og Elgsjø, ifølge politiet i Telemark. Og ved Kvelde i Vestfold måtte brannvesenet fjerne et tre som var falt over veien. I Oslo rykket både brannvesenet, Vegvesenet og politiet ut da et tre delvis sperret kollektivfeltet på E18 ved Frognerstranda.

I Agder melder politiet om trær som har blåst over veiene i Vennesla, Arendal og flere andre steder. I tillegg er et partytelt tatt av vinden i Grimstad.

I Kristiansand røsket uværet løs en seilbåt fra gjestehavna, melder NRK. Redningsskøyta Ægir fikk kontroll på båten.

Sterkest vind på Gaustatoppen

I Hordaland er fylkesvei 7 stengt mellom Nordheimsund og Granvin på grunn av ras. Den blir ikke åpnet tirsdag, opplyser Statens vegvesen.

Den sterkeste middelvinden målt fram til klokka 20 tirsdag var ved Gaustatoppen i Telemark, ifølge Meteorologisk institutt. Der ble det målt 26,1 meter per sekund. Så fulgte Kråkenes og Jølster-Kvamsfjell – begge i Sogn og Fjordane – med henholdsvis 25,7 og 24,7 sekundmeter.