Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Fem konkurrerer om NTNU-bygging

Statsbygg har godkjent fem grupper som ønsker å prosjektere og bygge nytt bygg for helse- og sosialfag og studentsamskipnaden Sit.

- Dette blir Statsbyggs største byggeprosjekt i Trondheim og blir første mulighet til å sette ut i livet konkrete effekter av fusjonen mellom NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag, sier prosjektleder Tore Berg i Statsbygg.

Det kombinerte undervisningsbygget for NTNU og idrettsbygget for Sit blir på over 18.000 kvadratmeter. Totalentreprenører, arkitekter og rådgivere - i alt fem ulike grupperinger - skal levere løsningsforslag.

Nå er konkurransegrunnlaget sendt til de fem som konkurrerer om oppdraget.

Nybygget skal gi plass til utdanninger innen helse- og sosialfag og blir tett integrert med universitetssykehuset St. Olavs hospital. Et idrettsbygg på nær 6000 kvadratmeter skal fremme helseforebygging og vil bidra til å styrke studentenes idretts- og velferdstilbud i Trondheim kraftig. Målet er å skape et attraktivt, åpent og levende campus som er tilgjengelig store deler av døgnet.
- Vi skal tilrettelegge for miljøvennlig transport der bruk av sykkel fremmes med parkering for 500 sykler under tak, sier prosjektlederen i Statsbygg.

De fem gruppene har fått frist til like før jul med å levere forslag. På nyåret stilles forslagene ut i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet.

Disse fem er med: