Ill. WSP, Degree of Freedom og Nuno arkitektur

WSP, Degree of Freedom og Nuno arkitektur vinner brokonkurranse i Sverige

WSP, Degree of Freedom og Nuno arkitektur er kåret til vinner av arkitektur- og ingeniørkonkurransen om ny gang- og sykkelbro over Klarälven i Karlstad.  

Broa blir en viktig kobling mellom bolig- og friluftslivområdene i vest og både Karlstads universitetet, Löfbergs Arena, travbanen og områdene øst for elva.

- Dette er andre brokonkurranse i Sverige teamet vinner på kort tid. Det er ikke flaks, men et resultat av godt håndverk og utmerket samarbeid, sier Gaute Mo, partner i Degree of Freedom AS.

- Vi konkluderte med at området er av rural karakter og at broa burde tilpasse seg det flate landskapet. Heldigvis var juryen enig med oss, sier Peter Aasen, partner og daglig leder i Nuno arkitektur AS.

- Vi ville skape en bro for brukeren og innenfor budsjett. Budsjettet på 40 millioner kroner var helt klart den største utfordringen i forbindelse med konkurransen, og vi fokuserte derfor på å skape en relativt enkelt bro med kvalitet i detaljene, fortsetter han.

Broa skal bli et positivt bidrag i landskapet; både visuelt og opplevelsesmessig.

- Broa er lang, elegant og lavmælt. Til hverdags oppleves den rolig og kontemplativ, men før og etter ishockeykampene til Karlstads stolthet Färjestad og andre arrangemanger som konserter o.l., fylles broa opp av mennesker. Broa er i åtte spenn og 279 meter lang over varierende mengde vann i et landskapsrom omringet av grønne skoger, heter det i en pressemelding,

Broa utformet som en enkel bjelkebro, med en slak horisontalkruvatur.