F.v. Halvard Gavelstad, Terje Røising og Frank Jaegtnes.

Inviterer til frokostmøte om B-Link

Nylig etablerte Norske Rørgrossisters Forening (NRF), Norsk Byggtjeneste AS og Elektroforeningen (EFO) selskapet og konseptet B-Link som skal være med å bygge opp den digitale byggenæringen. Fredag inviterer de inn til frokostmøte for å fortelle mer om satsingen.

Aktørene har store ambisjoner med selskapet; de skal ta en posisjon på vegne av byggenæringen for å sikre digitalisering gjennom hele verdikjeden.

– Det er viktig for oss som bransjeeid kommersielt selskap å sikre en god tjeneste som skaper gevinst både i plan-, bygge- og vedlikeholdsfasen, sier Halvard Gavelstad, som representer deleier Norsk Byggtjeneste, og som er styreleder i B-Link AS.

B-Link skal levere innhold, både produktdata og egenskaper til den digitale byggeplassen, og kommunikasjonsplattformen gir direkte forbindelse med varedatabasene til NOBB, EFO og NRF som representerer 1,5 millioner produkter fra 1.500 leverandører innen bygg, elektro og VA/VVS.

– Bransjene som har gått foran innen digitalisering er i stor grad plan- og arkitektfunksjoner. Nå er det viktig at alle aktører innen bygg-, anlegg- og eiendomssektoren blir med på det digitale skiftet. Dette er avgjørende for å oppnå bygg som oppfyller krav til luftkvalitet, lydopplevelse og miljø og som vil være kritisk for å bygge morgendagens- og ikke gårsdagens løsninger, understreker Gavelstad.

Han mener samarbeidet som nå er inngått er helt unikt, både i norsk og internasjonal sammenheng.

– Vi er stolte over hva vi har fått til så langt, og nå håper vi hele næringen blir med videre, legger han til.

På frokostseminaret blir det blant annet demonstrasjon av B-Links grensesnitt og hvordan det skal fungere for målgrupper blant arkitekter, planleggere, prosjektleder og entreprenører gjennom innkjøpsprosessen. Det blir også en presentasjon av det nyopprettede selskapet og hvordan det skal bidra til digitali­sering og koble verdikjedene av adm. dir. Terje Røysing og styreleder Halvard Gavelstad.

- Vi er også fornøyde med å ha fått inn adm. dir. Heidi Austlid IKT Norge som skal snakke om byggenæringens digitale modenhet, bransjens barrierer og digitale utfordringer gjennom funn fra Bransjerapporten IT i praksis, sier Gavelstad.

Det vil også bli innlegg fra seriegründer Beate Størkson i Viscenario om «Hvordan jobbe heldigitalt fra prosjekt til drift av bygget» samt leder for ETIM Norge og EFO Frank Jaegtnes som vil snakke om en internasjonal etablert standard for egenskaper.

Gavelstad mener frokostmøtet vil passe for både arkitekter, innkjøpere, pro­sjektledere og entreprenører i alle deler av byggeprosessen.

Arrangementet går av stabelen fredag 30. september klokken 08-10 på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo.

Møtet blir også streamet på bygg.no.