Globalt eiendomsmøte i Oslo

Sikkerhetshensyn i byggingen av nytt regjeringskvartal er ett av temaene når ledere innen offentlig forvaltning fra hele verden samles i Oslo mandag.

Denne uken er Statsbygg og Forsvarsbygg vertskap for to av verdens ledende nettverk for offentlige eiendomsorganisasjoner, TWN og PuRE-Net. Over 100 deltakere fra hele verden skal drøfte utfordringene forbundet med å ivareta sikkerhetshensyn i offentlige bygg, blant annet i nytt regjeringskvartal i Oslo.

Nyttige nettverk

– Statsbygg bruker erfaringene fra disse to viktige internasjonale nettverkene når vi utformer framtidens kontorer, blant annet i regjeringskvartalet, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

– Behovet for gjennomtenkte sikringsløsninger i og rundt sentrale bygninger og funksjoner demonstreres stadig med dramatisk tydelighet. Dette skal samtidig veies mot behovet for trivelige arbeidsplasser og inspirerende byrom. Her har vi mye å lære av hverandre, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg.

Fjerner barrierer

Det globale møtet for offentlige eiendomsforvaltere tar også opp debatten om hva som skal til for å forme produktive og gode arbeidsplasser.

– Over hele verden pågår det en rivende utvikling , der kontorlokaler formes på nye måter. Det handler om å fjerne både synlige og usynlige barrierer som hindrer kreative atmosfærer, trivsel og resultater, sier Nikolaisen.

Den internasjonale konferansen åpnes av kommunal- og moderninseringsminister Jan Tore Sanner.