Kontraktsrådgiver

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region sør
FylkeAust-Agder
StedArendal
Søknadsfrist09.10.2016

Statens vegvesen Region sør, Byggherreseksjonen søker etter en person som har gode kunnskaper med kontrakter innen bygg og anlegg som er basert på Norsk standard.

Byggherreseksjonens oppgaver

Byggherreseksjonen bistår prosjekter og vegavdelingene i regionens 5 fylker. Seksjonens oppgaver kan i hovedsak deles i fire kategorier: Støtte- og samordningsoppgaver, myndighetsoppgaver, kontrolloppgaver og markedskontakt. Oppgavespekteret favner planlegging, bygging, drift og vedlikehold av veger.

Denne stillingen faller inn under myndighetsrollen, hvilket omfatter oppfølging av rutiner og retningslinjer, avvikshåndtering, kontrahering av driftskontrakter, konflikthåndtering i kontraktsforhold, utvikling av systemer, organisering av beredskap, valg av strategier, utarbeidelse av retningslinjer, HMS og revisjoner. I tillegg til disse oppgavene er dialog med bransjen en viktig oppgave for seksjonen.

Kontorsted er regionvegkontoret i Arendal, med mindre annet blir avtalt.

Det må beregnes reisevirksomhet til prosjekter og vegavdelinger i fylkene.

Arbeidsoppgaver

De viktigste oppgavene dine blir å gi kontrakts bistand til vegprosjekter, utarbeidelse av konkurransegrunnlag, rådgivning i utførelsesfasen på vegprosjekter og kontraktstolkning. Du vil fungere som et bindeledd mellom prosjekter og juridisk seksjon, samt bistå internt på byggherreseksjonen med kontraktsrådgivning. Du vil støtte og hjelpe prosjektene og vegavdelingene innen regionen i kontrakt rettede spørsmål. Det kan også bli aktuelt å bistå med konfliktløsende tiltak ved uenighet mellom partene.

Kvalifikasjonskrav

Du har relevant utdanning fra universitet eller høyskole, min. 3 år. Hvis du har sterk og allsidig praksis eller etterutdanning og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan vi se bort fra utdanningskravet.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Dette vil vi også legge vekt på

Vi ser for oss en kandidat som har god kunnskap om Norsk Standard innenfor bygg og anleggskontrakter. Kontraktforståelse og juridisk innsikt innen denne kontraktsformen vil være sentralt. Det er en fordel dersom du har kjennskap til hvordan våre leverandører/entreprenører arbeider med henhold til kontraktsutfordringer, samt god forståelse for hvilken bistand prosjektene har behov for. Du kan gjerne ha erfaring fra entreprenørvirksomhet.

Ønskede personlige egenskaper

Vi søker etter deg som har gode samarbeidsevner og som fremstår konflikt dempende i ditt arbeid og adferd. Du bør formulere seg godt skriftlig og muntlig. Du fremstår som tillitsskapende, du er serviceinnstilt, og har evnen til å få folk til å komme til deg for rådgivning. Videre så vil egenskaper som vilje til å stå på ekstra i hektiske perioder, fleksibilitet, og godt humør vektlegges i denne stillingen. Vi ser etter en kollega som vil være med å bidra til et godt arbeidsmiljø. Det er også viktig at du forstår Statens vegvesen som offentlig byggherre, og samfunnsansvaret knyttet til dette, samt at du har forståelse for hvordan bistand oppfattes ute i den operative delen av vegvesenet.

Stort engasjement, gode strukturer og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene:

introduksjonsprogram og fadderordning

fleksitid og gode ordninger for avspasering

pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse

etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert, til å søke jobb hos oss. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Ønsker du mere informasjon, ta kontakt med seksjonsleder Tore Jan Hansen på telefon 95991199.

Søk her

Vis flere stillinger: