Fra brannen i Markveien på Grünerløkka i Oslo onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brannvesenet i Oslo bekymret etter restaurantbranner

Brannvesenet i Oslo hasteoppretter en egen prosjektgruppe som skal undersøke om det er en sammenheng mellom fire restaurantbranner i hovedstaden det siste året.

Bakgrunnen er brannen på restauranten Illegal Burger i Oslo tidligere denne uken, melder VG. Den nye prosjektgruppen skal finne ut hva som har gått galt og om det er muligheter for en endring i forskriftsregelverket.

– Vi har hatt minst fire branner det siste året i restauranter med grill. Vi kan ikke fastslå en brannårsak i den siste brannen, for vi har ikke gjort undersøkelser ennå, men vi ser at det er en sammenheng mellom grillene, ventilasjonssystemene og brannene, sier Frode Michaelsen, leder av brannevalueringsgruppen, til avisen.

Brannvesenet skal nå undersøke brannene som har vært på restaurantene Nedre Foss Gård, Soria Moria, Cargo og Illegal Burger det siste året.

– Alle fire har hatt veldig nye installasjoner, nye griller og så vidt vi vet nye ventilasjonssystemer. Men noe har åpenbart ikke vært godt nok, sier Michaelsen.