- Powerhouse har skapt positive ringvirkninger

- Powerhouse har skapt store, positive ringvirkninger i næringen, mener Asplan Viaks administrerende direktør, Øyvind Mork. Fredag ble han gjenvalgt som styreleder for Powerhouse.

Powerhouse er et samarbeid som ble dannet for å utvikle spisskompetanse innen planlegging og utførelse av ambisiøse plusshus-konsepter.

- Powerhouse samarbeidet er et ekte entusiasme-, idealisme- og samarbeidsdrevet prosjekt. Det er derfor svært hyggelig å bli gjenvalgt som styreleder for denne gruppen, sier Mork.

Ifølge Mork har Powerhouse bidratt til en betydelig endring i norsk næringsliv.

- Da vi startet for 5 år siden var plusshus et nesten ukjent begrep. I dag ser vi et stadig økende etterspørsel etter plusshus, både hos offentlige- og private aktører. Jeg mener oppriktig at Powerhouse har vært en betydelig bidragsyter til denne utviklingen.

Til daglig arbeider styrelederen selv i det som trolig er verdens mest miljøvennlige, rehabiliterte kontorbygg, Powerhouse Kjørbo. Og det er flere nye prosjekter på gang. Blant annet Drøbak Montessori ungdomsskole, et nybygg som skal stå ferdig til skolestart neste år.

- Powerhouse skal fortsette å være det lønnsomme fyrtårnet innen energi- og miljøvennlige bygg, og vi er stolte over å ha bidratt til at deler av næringen nå kan levere plusshus, sier Øyvind Mork.

– Mork har gjort en meget god jobb i det året han har vært styreleder, og det er viktig med kontinuitet i ledervervet fordi vi har flere nye prosjekter på gang, sier Kim Robert Lisø, som er leder for Powerhouse-samarbeidet.

Mork (62) er utdannet ved NTNU med energiteknikk som hovedfag. Han har vært administrerende direktør i Asplan Viak siden 2006.

Samarbeidet Powerhouse har allerede rehabilitert Powerhouse Kjørbo, et kontorbygg utenfor Oslo som sannsynligvis er det mest miljøvennlige, rehabiliterte kontorbygget i verden. I høst starter arbeidet med Drøbak Montessori ungdomsskole, som er et nybygg som skal stå ferdig til skolestart neste år.