Mange utenlandske firmaer blant de rundt 30 personene som møtte på tilbudskonferansen i Kongsberg onsdag. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen

Stor interesse for siste E134-delstrekning

Det er stor interesse også for jobben med den siste delstrekningen på E134 Damåsen-Saggrenda, fra Trollerudmoen til Saggrenda, melder Statens vegvesen.

Et tredvetalls personer fra om lag 15 firmaer deltok på tilbudskonferansen på Vandrerhjemmet i Kongsberg onsdag formiddag.

Stor utenlandsk interesse

Deltakelsen viste også at det er mange utenlandske firmaer som lukter på vegjobber i Norge. Konferansen vekket interesse både fra land i Sør- og Mellom-Europa. Blant annet fra Tsjekkia, Østerrike, Italia og Spania.

Prosjektleder for E134 Damåsen-Saggrenda, Tom Hedalen i Statens vegvesen ønsket velkommen og presenterte prosjektet i stort. Prosjekteringsleder Lasse Berge tok tilhørerne dypere inn i materien med tilbudsgrunnlaget og åpnet for spørsmål.

Frist 13. oktober

Stig Harry Andersson og Rasmus Arvidson fra Statens vegvesen gjennomgikk prosjektets viktige punkter om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø(SHA) og forholdet til ytre miljø.

Frist for innlevering av tilbud på delstrekningen Trollerudmoen-Saggrenda er 13. oktober klokken 12.00 i Arendal. Tilbudsåpningen skjer en time senere samme sted.

Byggestart på nyåret

Prosjektleder Hedalen karakteriserte denne kontrakten som noe mindre teknisk komplisert enn de to første. Samtidig understreket han Statens vegvesens store vektlegging av helse, miljø og sikkerhet både for egne ansatte, entreprenørene og tredjepart.