Veidekke bygger 79 leiligheter i Tønsberg

Etter syv års utviklingsarbeid har Profier ved Tolvkanten Boliger AS inngått avtale med Veidekke Entreprenør om byggingen av prosjektet Kilen Bolig med 79 leiligheter rett ved sjøen i Tønsberg.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 151 millioner kroner ekskl. mva.

Boligprosjektet ligger ved Presterødkilen med utsikt over Træla, få minutters gange fra Tønsberg sentrum. Kilen Bolig vil bestå av tre bygg fra tre til seks etasjer som omkranser et solfylt felles tun. Leilighetene blir fra 2-roms på 35 kvadratmeter til 4-roms på 123 kvadratmeter, med høy standard som vannbåren gulvvarme, integrerte hvitevarer, gasspeis, balkong og heis fra garasjekjeller.

Infrastrukturen rundt prosjektet har vært en del av Tønsbergpakka, noe som har hatt stor innvirkning på fremdriften i utviklingsfasen. Veidekke har samarbeidet med utbyggeren i hele syv år om utvikling av prosjektet med reguleringsplaner og bygging av infrastruktur underveis.

- Samarbeidet med utbygger, innleid byggeleder fra Prosjekt Team AS og øvrige involverte parter har vært meget godt hele veien. Vi er avhengige av byggherrer med gjennomførings­evne og noen ganger en nærmest usedvanlig utholdenhet. Vi gjør alltid det vi kan for å bidra til at våre kunder skal nå sine mål, og her har langsiktighet og evne til å løse store utfordringer knyttet til omkringliggende områder vært helt avgjørende for at vi nå endelig kan komme i gang med byggingen, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Entreprenør AS i Telemark og Vestfold.

Grunnarbeidene er satt i gang, og boligene skal være klare til overlevering i løpet av våren 2018.