Knut Harstad fra Hæhre (t.v.) og Torbjørn Naimak fra Statens vegvesen har signert tunnelkontrakten. Foto: Statens vegvesen

Hæhre signerte tunnelkontrakt

Hæhre Entreprenør AS starter arbeidet på rv. 77 Tjernfjelltunnelen i Nordland i oktober.

- Dette er et prosjekt med mye positiv oppmerksomhet. Dagens vei er en flaskehals som mange gleder seg til å bli kvitt, og vi ønsker dere lykke til med oppdraget, sa regionvegsjef Torbjørn Naimak da han signerte kontrakten for Statens vegvesen i dag.

Fra Hæhre Entreprenør var det daglig leder Knut Harstad som satte signaturen på papiret. Nå skal partene gjøre de siste forberedelser sammen før det er klart for første tunnelsalve, melder vegvesen.no.

- Vi regner med at vi er i gang i neste måned, sier anleggsleder for tunnelen, Reidar Løvhaugen fra Hæhre.

Ti entreprenørselskap deltok i anbudskonkurransen. Etter kontrollregning og gjennomgang av dokumentasjon var det Hæhre som ble tildelt jobben. ToK Joint Venture, som var lavest på pris, leverte en formell klage på tildelingen. Denne ble behandlet, men ikke tatt til følge.

Prosjektet rv. 77 Tjernfjelltunnelen omfatter bygging av tunnel inklusive portaler, samt noe vegbygging på begge sider. Tunnelen blir ca. 3,3 kilometer lang. På Junkerdalssida skal det etableres forskjæring og bygges 480 meter veg som tilknytning til eksisterende rv. 77. På Saltdalssida får rv. 77 en strekning utenfor tunnelen på 490 meter med krysstilknytning til E6. I tillegg skal E6 bygges om over en 800 meter lang strekning på begge sider av dette krysset. Det skal også lages vegtilknytning til gammel rv. 77.

Saltdalsfirmaet Kristensen Maskin AS gjorde arbeidene med forskjæring og riggplass for tunnelarbeidene i februar–april 2016.

Anleggsarbeidet fortsetter fra høsten 2016, og skal etter planen være fullført høsten 2019. Kontrakten har en verdi på ca. 320 millioner kroner.